Močiutės, atidžiai stebėdamos Mėnulio fazes, parinkdavo tinkamiausią laiką augalų sodinimui ir todėl surinkdavo gausų derlių! Mes taipogi galėtume atsižvelgti į tai, imdamiesi darbų ar projektų.

Jei norime greito veiksmo – tiks naujai pradžiai jaunatis, sėkmingoms investicijoms - pilnėjimas, o dylant Mėnuliui lengviau kažko atsisakyti: ne tik nereikalingų daiktų, bet ir žalingų įpročių; galime sėkmingiau tobulinti savo charakterį.

Mėnulio įtaka ryški jautriajai žmonijos pusei – moterims, ne veltui jis simbolizuoja moteriškąjį, motiniškąjį jausmingąjį pradą, atspindi mūsų sielos grožį.

Mėnulio įtaka ypač stipri Vandens ženklų (Vėžio, Skorpiono ir Žuvų) žmonėms, bei tiems, kurių ascendentas (gimimo metu virš horizonto kylantis žvaigždynas) yra Vandens ženkle, o taipogi turintiems kitus su Mėnuliu susijusius svarbius horoskopo rodiklius. Jie bus jautresni ir jausmingesni, stengsis įžvelgti esminius dalykus, bus emocingesni ir gilesnių jausmų.

Labai svarbu ir kokiu Zodiako ženklu Mėnulis keliauja mus dominančiu laiku - jo tranzitai. Kai Mėnulis keliauja žemės ženklais - mes santūresni, kai oro ženklais - ryškesnė emocijų kaita, kai vandens ženklais - svarbu, kokios mūsų mintys, jomis, kaip vandeniu, save užpildome: jei liūdnos - būsime linkę į depresiją; jei džiugios - neš į priekį kaip galinga srovė.

Mes galim stovėti po žydinčia obelimi, norėdami obuolių, bet geriau yra žinoti, kada jie prinoksta ir laiku ateiti jų nusiskinti. Žinodami savo individualius astrologinius rodiklius ir juos derindami su bendromis tendencijomis, galime gyventi pagal gamtos ritmus: tada daug sėkmingiau atliksime sau iškeltus uždavinius, patirsime gyvenimo pilnatvę.