- Kaip žinoti, ar žmogui reikia permainų?

- Gyvenimas susideda iš tam tikrų ciklų. Kiekvienas periodas skirtas tam tikriems veiksmams, įvykiams, todėl permainos turi vykti nuolat. Netgi nedidelės permainos mūsų gyvenimus keičia kasdien. Tačiau kartais to nepastebime, dažnai netgi nenorime keisti savo gyvenimo. Dauguma bijo naujų dalykų, baiminasi dėl ateities.

 - Jeigu žmogus bijo permainų, galbūt tai reiškia, kad tame gyvenimo etape neįvykdė tam tikrų užduočių?

- Permainų bijo tie žmonės, kurie nepasitiki savimi ir visata. Jie yra negatyviai nusiteikę ir laukia blogio. Jeigu žmogus mąsto pozityviai, tada nebijo permainų, netgi jų laukia.

- Ar tai, kad kai kurie žmonės gyvena sėslų gyvenimą, vengia pokyčių, yra gerai?

Tokie žmonės negyvena, jie tik egzistuoja...

- Galbūt žmonės, nuolat keičiantys darbovietes, mylimuosius, gyvenamąsias vietas irgi nesielgia gerai? Nuo ko priklauso, kad kai kurie žmonės negali nusėdėti vienoje vietoje?

- Kiekvienas žmogus turi teisę būti tokiu, koks yra. Galbūt aplinkiniams jo gyvenimo būdas nepriimtinas, tačiau ar tai svarbu, jeigu tam žmogui yra gerai? Gerai ar blogai – subjektyvios sąvokos. Yra žmonių, kuriems lemta taip elgtis.

- Jeigu žmogus visiškai pakeistų savo gyvenimą, ar tikėtina, kad išsivaduotų iš ligų ir nesėkmių?

- Gyvenimo pakeisti neįmanoma. Jūs negalite vieno palikti ir pasiimti kitą. Tačiau keisti gyvenime galima viską. Viskas yra įmanoma!