Šiuolaikiniame Egipte horoskopai gerbiami ne ką mažiau, nei visame pasaulyje garsių šventyklų statybos laikais. Prekeiviai siūlo turistams zodiakus, nupieštus ant šiuolaikinių papirusų, ten pat, suvenyrų krautuvėlėse, keliautojams sudarinėjamas horoskopas pagal asmeninius duomenis. Šių horoskopų sudarymas toks sudėtingas, čia reikia atsižvelgti į tiek niuansų, kad ne specialistui suprasti šią logiką neįmanoma, o ar reikia? Mums lieka tik pasinaudoti astrologų darbo vaisiais.

Nilas (sausio 1 – 7; birželio 19 – 28; rugsėjo 1 – 7; lapkričio 18 – 26). Žmones, gimusius nurodytais laiko tarpais, globoja dievas, savo vardą gavęs nuo upės, kuri ne tik nešė Egiptui savo vandenis, bet dovanojo ir patį gyvenimą. Po Nilo ženklu gimsta veiklios ir energingos asmenybės, kuriems kūrimas - gyvenimo tikslas. Šioms stiprioms ir dinamiškoms asmenybėms įdomu viskas, kad nesusiję su pasyviu laiko praleidimu. Jie renkasi aktyvų poilsį, produktyvų darbą, audringą asmeninį gyvenimą.

Amonas (sausio 8 – 21; vasario 1 – 11). Kaip ir dievas Amonas-Ra, žmonės, gimę po jo ženklu, kantrūs ir talentingi. Kaip ir jų globėjas, turintis saulės dievo bei kūrimo, vaisingumo, karybos dievo bruožų, šie žmonės išsiskiria ypatinga charizma ir beribiu optimizmu. Paprastai šie žmonės lyderiai, be galo ginantys savo reputaciją ir jautriai reaguojantys į savo pasiekimų vertinimą.

Muta (sausio 22 – 31; rugsėjo 8 – 22). Šio ženklo žmonių globėja, deivė Mut - griežta motina. Po Izidės Egipto mitologijoje ji laikoma pačia galingiausia. Žmonės, gimę po grifo sparnu (taip kartais vaizduojama ši dievybė), itin reiklūs tiek aplinkiniams, tiek sau. Jiems svetimos romantiškos nuotaikos, tai - žmonės, realiai priimantys pasaulį, todėl neretai būna tiek tiesmuki ir griežti.

Gebas (vasario 12 – 29; rugpjūčio 20 – 31). Žemės, augalų ir mineralų dievas, taip pat atsakingas už sąjungas ir susivienijimus. Žmonės, gimę jo globoje, taip pat yra linkę apsaugoti kitus. Jie puikūs diplomatai, sugebantys bet ką sutaikyti; jie be galo geri ir dėmesingi kitiems žmonėms. Neretai šie žmonės turi unikalių savybių - kaip tvirtinama Egipto horoskope, visa, kas pasodinama jų rankomis žemėje, atneša nuostabių vaisių.

Izidė (kovo 11 – 31; spalio 18 – 29; gruodžio 19 – 31). Moteriškumo ir motinystės deivė - Izidė, Ozirio žmona ir žinoma tuo, kad prikėlė savo sutuoktinį iš numirusių. Ji globoja visus naujagimius ir jūreivius. Žmonės, gimę jos saugomi, skleidžia šviesą, šalia jų galima pasijusti visiškai saugiems.

Oziris (kovo 1 – 10; lapkričio 27 – 30; gruodžio 1 – 18). Galingiausias dievas, atsinaujinimo, vystymosi ir vaisingumo dievas. Pats buvęs nužudytas ir prisikėlęs, jis tapo gyvenimo po mirties garantija. Žmonėms, kurie gimę po jo ženklu, Egipto horoskopas pranašauja sėkmę visuose žygiuose. Net jei viskas susiklostys ne taip, kaip norėtųsi, Oziris visada suteiks dar vieną šansą.

Totas (balandžio 1 – 19; lapkričio 8 – 17). Oratorinio meno dievas, pagrindinis Ozirio patarėjas. Jį kviečiasi į pagalbą ir šiuolaikiniai magai. Gyvuoja nuomonė, kad Totas globoja mokslininkus, gydytojus, filosofus ir astronomus. Žmonės, gimę po šio dievo ženklu, pasižymi neeiliniu protu ir įtikinėjimo galia. Jie dosnūs ir sąžiningi, meilėje daugiau duoda nei ima.

Horas (balandžio 20 - 30; gegužės 1 – 7; rugpjūčio 12 – 19). Meilės, dangaus ir žvaigždžių dievas - Horas. Dažniausiai Egipto horoskope jis vaizduojamas kaip žmogus su sakalo galva. Manoma, kad jis pasižymi sakalo rega. Taip ir žmogus, gimęs po Horo ženklu, mato, kaip sakoma, kiaurai ir jį apgauti labai sunku. Tai pasitikintys savimi, kūrybingi žmonės, vis dėlto kūryba jiems daugiau hobis, nei profesija.

Anubis (gegužės 8 – 27; birželio 29 – 30; liepos 1 – 13). Anubis buvo laikomas gedulo ceremonijų vadovu, jis atsakingas už mirusiųjų sielų išėjimą į aną pasaulį. Žmonės, gimę po šio dievo ženklu, teisingi ir įžvalgūs, jiems tiesa svarbiau nei visuomenės nuomonė. Jie labiau vertina vienatvę nei linksmą kompaniją, todėl aplinkiniams atrodo paslaptingi.

Setas (gegužės 28 – 31; birželio 1 – 18; rugsėjo 28 – 30; spalio 1 – 2). Setas įkūnija laisvę, iki visiškos anarchijos, taip pat betvarkę ir karą. Senovėje jis buvo garbinamas, nors ant jo sąžinės - Ozirio nužudymas. Kaip sako Egipto horoskopas, žmonės, gimę po šio dievo ženklu, turi didelių ambicijų, kurios neretai juos nuveda į pačius aukščiausius valdžios ešelonus. Jie mėgsta susikurti sunkumų tam, kad paskui sėkmingai juos nugalėtų.

Bastetė (liepos 14 – 28; rugsėjo 23 – 27; spalio 3 – 17). Deivė - įsimylėjėlių globėja. Taip pat atsakinga už vaisingumą. Moterys, gimusios jos globoje, žavingos ir itin subtilios. Jos moteriškos visa savo esybe, taigi dažniausiai pasirenka grynai moteriškas profesijas. Bastetės globotiniai sukurti šeimai, jie pasižymi ypatinga energetika, kuri sušildo visus, kas juos supa.

Sechmeta (liepos 29 – 31; rugpjūčio 1 – 11; spalio 30 – lapkričio 7). Ginčų ir skyrybų deivė. Žmonės, gimę po jos ženklu, neina į kompromisus, jie autoritariški ir labai reiklūs tiek namie, tiek darbe. Jie lengvai priima sprendimus ir yra itin sėkmingi visose srityse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)