Pagalvokime, kas iš tiesų yra šiame gyvenime mums svarbu, o kas – taip laikina. Uždegę Vėlinių žvakutes prisiminkime su Meile širdyse mums brangius žmones. Kaip svarbu yra džiaugtis vieni kitais, išreikšti savo Meilę, kol esame čia.

Kartais labai artimai galime pajausti jau išėjusius. Vėlinės – vienas iš tų įstabių laikotarpių, kai gyvųjų ir mirusiųjų pasaulių ribos susiliečia ir mūsų mintys, geri palinkėjimai mūsų brangiems išėjusiems žmonėms lengviau gali prasismelkti per gyvųjų ir mirusiųjų pasaulių takoskyrą.

Kuo ypatingos šių metų Vėlinės?

Pirmiausia – gana aštria Nusileidusio ir Kylančio Mazgų padėtimi. Dar išliks aštrių įvykių, avaringumo, gaisringumo pavojus, tad tiek kelyje, tiek ir buityje būkite atidesni. Mėnulis lapkričio 1-2 dienomis keliaus Vėžio ženklu, tad būsite jautresni, intuityvesni ir reikalingi švelnumo ir dėmesio. Šiomis dienomis padėtų jautrumas, pagarbus požiūris į šeimą, giminę ir tradicijas.

Yra gražių ritualų, leidžiančių perteikti mūsų nuoširdų ilgesį ir meilę iškeliavusiems. Vienas jų – uždegimas žvakučių. Jų liepsnelių šviesa perneša šiuo įstabiu laiku mūsų širdžių palink4jimus jau iškeliavusiems Anapilin.

Labai svarbu tuo metu mintyse nuoširdžiai išsakyti savo meilę, ilgesį ir palinkėjimą šviesos. Puikiai tinka maldos, galima ir savais žodžiais, svarbu – nuoširdus jūsų jausmas ir susikaupimas. Galvokime ne apie tai, kaip mums išėjusių trūksta, o apie tai, kad mūsų meilė, šilti jausmai, lydėtų juos kelionėje į Šviesą.

Mūsų tautai būdinga gili pagarba iškeliavusiems Anapilin. Bet gal vertėtų dažniau prisiminti gyvuosius: senelius, tėvus, artimuosius – tuos mums brangius žmones, kuriuos prisiminsime išėjusius, ir neretai gailėsimės, taip dar vieną kartą ir nepasakę, kaip juos mylime, kokie jie mums yra reikalingi ir brangūs.