Šis aspektas kaip niekas kitas simboliškai išryškina svarbių permainų ir epochų pasikeitimo krizę, kurią liudija svarbiausias kelių pastarųjų metų astrologinis įvykis – Didysis Jupiterio ir Saturno susijungimas 1-ajame Vandenio – Uranui pavaldaus ženklo – laipsnyje (2020 metų gruodžio 21 d.).

Saturnas ir Uranas įtemptame aspekte susitiks tris kartus: 2021 metų vasarį, birželį ir gruodį. Tačiau šių planetų sąveika dar priklauso nuo Saturno tranzito per Vandenio ženklą – Urano valdas, svetainėje horoscopes.rambler.ru rašo astrologas Sergas Korabliovas.

Žvelgiant į įtemptą Saturno ir Urano aspektą, galima įžvelgti aiškią permainų būtinybę. Tai galėtų reikšti, kad bus peržiūrėti egzistuojančios tvarkos pagrindai ar bent jau pagrindiniai programiniai šiuolaikinės visuomenės sąrankos kodai. Urano ir Saturno priešstata slepia ir daugiau antagonistinių reikšmių: įstatymo ir veiksmų laisvės, tradicijų ir novatoriškumo, konservatyvumo ir liberalumo, konkretumo ir abstraktumo, nuosaikumo ir kraštutinumų konfliktus. Kad būtų įtvirtinta pusiausvyra tarp tvarkos, disciplinos bei aiškumo energijos (Saturnas) ir permainų, paradoksų bei reformų jėgų (Uranas), teks mesti iššūkį stabilumui, pasirengti ryškiems pokyčiams bei stresinėms situacijoms. Šis stereotipų laužymo procesas gali būti sunkus ir nepatogus, tačiau būtinas.

Kalbant apie politinius įvykius, senos ir naujos tvarkos kova gali sukelti ryškesnį visuomenės susiskaldymą bei aršius konfliktus tarp visiškai priešingų ideologinių stovyklų ar skirtingų visuomenės klasių. Bendro tikslo vienijamų žmonių (vienminčių) grupės, partijos, organizacijos ar sąjungos (Uranas) piktinsis ir kovos su „nomenklatūra“ – senomis valdymo formomis bei valdžia (Saturnas).

Žvelgiant į socialinius – ekonominius veiksnius, didelių pavojų gali sukelti žiniasklaidos, televizijos, interneto, socialinių tinklų, skaitmeninių technologijų – Urano sferos – funkcionavimas. Šiame sparčiai besivystančiame socialiniame sektoriuje galimos labai rimtos permainos ir krizės. Jos tikėtinos ir mokesčių bei socialinės apsaugos sferose. Tačiau egzistuoja viena aplinkybė, kuri gali nulemti efektyvesnius pokyčius nurodytuose sektoriuose ar bent jau sudarys sąlygas sėkmingesniam kombinavimui – tai Jupiterio tranzitas per tą patį Vandenio ženklą, kurį valdo Uranas.

Sudėtingai Saturno ir Urano priešstatai jautresni bus fiksuoto kryžiaus Zodiako ženklai, kurių gyvenimuose gali įvykti netikėtų posūkių – Vandeniai, Jaučiai, Liūtai ir Skorpionai, ypač gimę pirmoje savo ženklų laikotarpio pusėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)