Pirmomis naujųjų metų valandomis patartina pakeisti tradicinę arbatą žolelių nuoviru. Paskutinėmis senųjų metų valandomis patiekiamus šaltuosius gėrimus praturtins įvairiaspalvio ledo gabalėliai (jų galima pasigaminti užšaldžius įvairius kompotus – vyšnių, mandarinų, braškių it kt.).

Magiškus ritualus galite atlikti ir gamindami šventinę vakarienę. Virtuvinius peilius galima taip pagaląsti, kad jie šalintų ne tik realų, bet informacinį purvą – piktus žvilgsnius, piktų žodžių pėdsakus. Tereikia pagaląsti peilius gruodžio 30 d. iki pietų.

Serviruokite naujametinį stalą sidabriniais įrankiais, pastatykite sidabrinę druskinę – taip užbaigsite metalinio katino metus ir tuo pačiu palaikysite ateinančių drakono metų dvasią. Skirkite laiko šventinių patiekalų papuošimui. Dabar Baltasis Mėnulis susijęs su šviesiu angelų pasauliu ir yra liūto ženkle, aktualūs vaikiškų piešinių motyvai, skleidžiantys buities džiaugsmą.

Net kukliausias patiekalas taps stalo puošmena, jei įdėsite jį į pailgą indą (kad ir krištolinę ar molinę silkinę) ir papuošite bure su vaikišku piešiniu. Tegu jūsų vaikai ką nors nupiešia arba aptys nupieškite vaikišką piešinį, padarykite burę ir įsmeikite į patiekalą. Su tokia bure 2012 m. tikrai nuplauksite į savo sėkmės uostą.

Kaip pagražėti ir atjaunėti

Dešimčia metų pajaunėti ir pagražėti padės magiški ritualai. Baigiantis metams nuspręskite, ko vertėtų atsikratyti – pradedanti iš mados išėjusiais drabužiais, baigiant riebalais. Surašykite nepageidaujamus dalykus ant lapelio, jį sudeginkite, o pelenus išmeskite į tualetą. Tą pačią dieną atrinkite nebereikalingus daiktus.

Kuo aiškiau susidėliokite mintyse savo norimą įvaizdį ir imkite taip elgtis. Pradžiai įtraukite pilvą, pasitempkite. Užsidėkite ant viršugalvio knygą ir pavaikščiokite taip, kad ji nenukristų. Įsiminkite pojūčius ir visą mėnesį stenkitės juos atgaminti. Paskutinėmis gruodžio mėnesio dienomis labai veiksmingi bus drėkinamieji kremai ir kaukės.

Mėnesio pabaigoje įsigyti drabužiai puikiai nešiosis, bet neverta pirkti daug ir nebūtinų daiktų.

Dovanos

Palydėdami 2011-uosius atsiminkite, ką per šiuos metus nuveikėte, kas atsitiko tų žmonių gyvenime, su kuriais sutiksite Naujuosius metus. Sudarykite šventinio vakaro dalyvių sąrašą ir surašykite kiekvieno reikšmingiausius pasiekimus. Paskui pasitelkite vaizduotę ir sugalvokite, kaip juos atspindėti naujametinėse dovanėlėse.

Jei esate linkę neakcentuoti praeities, daugiau žvelgti į ateitį, galite atlikti magišką, mielą ritualą. Iškirpkite iš popieriaus Kalėdų Senelį su dovanų maišu ar skrendantį angelą su popieriaus ritiniu ir užrašykite ant maišo arba ant ritinio dovanos, apie kurią, jūsų nuomone, svajoja žmogus, pavadinimą.

Įteikdamas suvenyrus dovanojantysis turėtų sakyti: „Visi žinome, kad iš pradžių buvo žodis. Kaip parašyta mano palinkėjime, taip tegu ir išsipildo ateinančiais metais.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją