– Ko galime tikėtis jam artėjant?

– Tai stiprių energijų laikas ir tik nuo mūsų pačių priklausys, kaip tą energiją panaudosime: kuriamiems ar griaunamiems tikslams.

Pusšešėlinis Mėnulio užtemimas prasidės 19 val. vakaro, o baigsis 22 val. 18 min. Lietuvos laiku. Jis įvyks Vandenio ženkle, prasidės penkioliktame šio ženklo laipsnyje, o baigsis septynioliktajame, užtemimo metu aktyvi bus Vandenio – Liūto ašis. Galimi ir netikėti įvykiai, pavyzdžiui, technikos gedimas. Reikėtų būti atidesniais keliuose, daugiau dėmesio skirti mažiesiems. Lietuvoje šis užtemimas matomas nebus, tad ir jo poveikis nebūtinai turi būti aiškiai išreikštas – jis gali būti ir vidinis: pavyzdžiui, gali pablogėti nuotaika, lankyti liūdnesnės mintys.

– Ką galėtumėte konkrečiai patarti?

– Jau senovėje žmonės pastebėdavo, kad jei imdavosi svarbių darbų užtemimo metu, tie darbai strigdavo, sutikdavo rimtas kliūtis.

Tad pirmas patarimas būtų darbuose naujų projektų Mėnulio užtemimo dieną geriau nepradėti.

Mėnulio užtemimas – tai savotiška takoskyra. Kaip prieš išeinant iš tamsaus kambario į šviesą, už jūsų lieka tamsa, taip tą dieną lengviau palikti skaudesnius praeities išgyvenimus, skaudinusius jus santykius, baimes, nerimą, liūdesį.

Todėl antrasis patarimas būtų „nebepjauti pjuvenų“, nebeskaudinti savęs ir kitų praeitimi. Tai tinkamas laikas atleisti sau ir kitiems, taikytis.

Dažnai sau žadame, kad nuo pirmadienio keisime savo įpročius, pavyzdžiui, mesime rūkti, vartoti alkoholį, priekaištauti ir pan. Tam ypač sėkmingas šis pirmadienis – Mėnulio užtemimo diena.

Trečiasis patarimas būtų būtent užtemimo dieną atsisakyti jums trukdančių įpročių, mesti rūkyti, persivalgyti, priekaištauti ir pan.

Mėnulio užtemimo dieną ypač svarbu nepradėti negatyvaus ciklo. Gal teko girdėti mintį, kad mes didesnę laiko dalį, pasirodo, mąstome negatyviai. Mėnulio užtemimas – oro, Vandenio ženkle, tad ypač svarbu bus ne tik ką darome, bet ir ką mąstome bei sakome.

Ketvirtas patarimas yra užtemimo dieną vengti aštresnių pasisakymų, ginčų, kritikos, išlaikykime vidinę ramybę ir rinkimės šviesias mintis.

Mėnulio užtemimas primena mūsų požiūrį į savo gyvenimą. Galime visą laiką matyti, kas jame ne taip, ko jame trūksta, ir jaustis pastoviai nelaimingais – tai galime pavadinti meilės gyvenimui užtemimu. Ir tokiame užtemime dažnas gyvename pastoviai.

Penktasis, pats svarbiausias patarimas būtų atsisakyti negatyvių jausmų, nebeauginkime jų. Tegu meilės gyvenimui užtemimas pasibaigs su šiuo daliniu Mėnulio užtemimu ir mes pamilsime savo gyvenimą su jo pamokomis ir patirtimis, su puikiais sutiktais žmonėmis, su naujomis viltimis ir suvokimu, kad kol dar vaikštome šia žeme, jį – gyvenimą– galime kurti nuostabų, įdomų, ypatingą ir kad visi esame verti laimės ir sėkmės!