Aišku, jei nesate alergiška arbūzams. Ji priskiriama gana griežtoms, todėl toks trumpas laikas  5 dienos. Darbo dienomis bus sunkoka, nes nesustabdysite gi protinės veiklos, tačiau per atostogas, nemurksant namuose, visiškai įmanoma atsilaikyti.

Jei laikydamasi dietos, su arbūzu suvalgysite dar kokio kito maisto, gali būti, jog pajusite skausmus  tuomet nedelsdamos nutraukite dietą. Arbūzas turi stiprių šlapimą varančių savybių ir į tai reikia atsižvelgti  12 dietos dienomis svoris kris vien dėl šito proceso, nes nuo druskų, toksinų bei riebalų sankaupų valysis organizmas.

Arbūzų dietos negalima laikytis asmenims, sergantiems cukriniu diabetu, su sutrikusia inkstų ar šlapimo sistemos funkcija. Laikantis šios dietos, visas krūvis tenka inkstams, o jei jie nenormaliai veikia, gali ir neatlaikyti.

1 dietos variantas

Pagrindinis reikalavimas  apriboti suvalgomų arbūzų skaičių per parą: 1 kg – dešimčiai kg jūsų kūno masės (jei svoris 70 kg, suvalgyti galite 7 kg arbūzo). Visi kiti produktai draudžiami. O valgyti arbūzą galite bet kuriuo paros metu. Per tas 5 dienas galite neribotai gerti paprastą vandenį (nemineralizuotą ir negazuotą, kurie paaštrina alkio jausmą) arba nesaldintą žaliąją arbatą. Alkoholio vartoti negalima.

2 dietos variantas

Ši mitybos sistema ne tokia žiauri, nes kaskart valgydamos arbūzą, galite suvalgyti 12 riekeles ruginės duonos. Tokiu atveju dietos trukmė gali būti pailginta iki 810 dienų. Kaip ir pirmu atveju, visi kiti produktai draudžiami.

Rezultatų užtvirtinimas

Net ir tokios duona „praturtintos" dietos atveju daugiau kaip 10 dienų jos laikytis nepatartina. Tačiau dietai baigiantis, rezultatus galite sutvirtinti liesais baltymų ir angliavandenių produktais: valgyti vaisius ir daržoves (bet kokiu pavidalu), įvairias kruopų rūšis, javus, žuvį, vištieną, sūrį, varškę, kiaušinius ir pan. Juos valgykite pusryčiams ir pietums. Vakarienei (ne vėliau, kaip likus 4 val. iki miego)  tik arbūzas (maksimalus kiekis: 1 kg arbūzo  trisdešimčiai kg jūsų kūno masės) arba tik arbūzas ir ruginė duona.

Tokios palaikomosios dietos (dieta po dietos) laikytis reiktų dar 10 dienų. Kūno svoris toliau kris, tačiau mažesniu tempu. Tačiau kilogramai tirps, nes arbūzų dieta sunormalizuoja medžiagų apykaitą, išvalydama organizmą nuo druskų, šlakų, toksinų ir, žinoma, nereikalingų riebalų.

MENIU:

Pusryčiai: nesaldūs dribsniai ir 25 g sūrio.

Pietūs: 150200 g virtos vištienos ar žuvies, nedidelė porcija daržovių salotų be druskos ir padažų.

Vakarienė: 500800 g arbūzo.

Nuotr. Shutterstock

Dietos privalumai

Pirma, jos lengva laikytis, nes nejausite alkio. Bet tai su sąlyga, jog mėgstate arbūzus ir nesiskundžiate sveikata. Antra, puikus efektyvumas per trumpą laiką. Trečia, sureguliuosite medžiagų apykaitą, išvalysite organizmą nuo toksinų, šlakų ir riebalinių sankaupų.
Kas dar? Valgydamos arbūzą, padidinsite seksualinį potraukį. Mylėtis norėsite dažniau, seksas teiks daugiau malonumo. Tas arbūzas pilvūzas labai puikus afrodiziakas. Tikrai! Subalansuota ir vyrams. 

Dietos trūkumai

Jei inkstų veikla ir šlapinimosi sistema sutrikusi, jei sergate diabetu, tai ši dieta tikrai netinka. Antras minusas  tai gana griežta dieta net ir palengvinus ją rugine duona. Taip pat prie trūkumų galima priskirti ir tai, jog svoris krinta dėl susikaupusių nereikalingų skysčių pašalinimo, o ne dėl riebalų (bent jau dietos pradžioje). Todėl geresnis yra 2 dietos variantas ir dar būtina palaikomoji, rezultatus užtvirtinanti dieta.