Kartą neturėjau mocarelos sūrio, panaudojau fermentinį. Ir ką galiu pasakyti? Gavosi šiek tiek sūrokai. Na, bet vyras tai palaikė geru ženklu - pamanė, kad aš iš naujo jį įsimylėjau. Tačiau nesiūlau tokios sūrios meilės jums - vis dėlto geriau bus, jei gaminsite šį patiekalą su mocarela.

Prieskoniuoti ir marinuoti paukštienos nereikės, nes vištienos krūtinėlė prisigers įdaro ir šoninės. Tuo šis patiekalas ir žavus - kad greitai paruošiamas.

Reikės:
2 vištienos krūtinėlių filė,
150 g mocarelos sūrio,
200 g plonai pjaustytos rūkytos šoninės,
pundelio šviežių bazilikų,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas. Kiekvieną vištienos krūtinėlę padalinkite į keturias dalis ir gautus gabaliukus įpjaukite išilgai, padarydamos „kišenę".

Nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite baziliką. Mažais griežinėliais supjaustykite sūrį, kartu su baziliku įgrūskite į vištienos filė „kišenes" ir gerai užspauskite.

Kiekvieną gabaliuką apvyniokite šoninės juostele ir viską sutvirtinkite mediniais smeigtukais (aš naudoju dantų krapštukus). Apibarstykite suktinukus pipirais ir šaukite į orkaitę. Kepkite maždaug 20-25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.

Patiekite su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.

Skanaus!