Tačiau sekso simbolis asmeniniame gyvenime buvo labai nelaimingas. Turbūt pagrindinė priežastis dėl jo širdies sopulių buvo jo motina, aktorė Marija Mironova.
Andrejus Mironovas, vaidinęs Ostapą Benderį

Andriejus gimė kovo 7, todėl Marija pavadino jį visoms moterims skirta dovana ir įrašė jo dokumentuose kitą gimimo datą - kovo 8, tarptautinę moters dieną.

Ir būtent begalinė motinos meilė sugadino jam gyvenimą. Kai sūnus užaugo, jo reikalai su moterimis buvo labai prasti. A. Mironovo motina pavydėjo sūnaus meilės kitoms. Dažnai gimdytoja būdavo jo iširusių santykių priežastis.
Andrejus Mironovas

Kitus ilgus santykius griovė jis pats. Kad ir kaip stengėsi, jam nepavyko sukurti šeimos su aktore Tatjana Jegorova. Tatjana tris kartus buvo nėščia nuo garsiojo aktoriaus, bet atžalos pora taip ir nesusilaukė.

A. Mironovas paprašė Tatjanos nutraukti pirmąjį nėštumą sakydamas, kad jie abu nėra pasirengę turėti vaikų.

„Mes dviese nemokame gyventi, o kaip išgyventume trise? Pas mus vien neurozės, kompleksai, baimės...“, - rašė savo mylimajai Andrejus.

Vėliau likimas iš jų vaikelius atimdavo. Po nelaimingo atsitikimo paskutinė jų atžala gimė negyva.

Mironovas su T. Jegorova pateikė pareiškimus santuokos registracijai, bet suplanuotos vestuvės dėl Mironovo tėvo infarkto neįvyko.

Larisa Golubkina

Tiesa, aktorius susilaukė dukters. Tik su kita moterimi - su Jekaterina Gradova, bet po trejų metų jo santuoka žlugo. Jis paliko žmoną ir išėjo pas kitą moterį.

A. Mironovas užmezgė romaną su buvusia jaunystės laikų mylimąja – Larisa Golubkina, su kuria taip pat susilaukė dukters.

Andriejus dažnai prisimindavo savo vaikystę tėvų aktorių šeimoje. Nors jis be galo mylėjo savo auklę, buvo sveikas ir įmitęs berniukas, A. Mironovas itin skaudžiai išgyveno išsiskyrimus su motina. Liguistas motinos prisirišimas ir kontrolė, baimė būti paliktam jį traumavo psichologiškai ir paliko žymę visam gyvenimui.

„Turbūt dėl to aš ir užaugau tokiu psichopatu“, - apgailestavo aktorius.
Andrejus Mironovas