Vasarą apsunkinti skrandžio tikrai nesinori, o ir nesveika. Bet valgyt juk reikia, o lietuviškos virtuvės pasiilgstama ir šiltuoju metų laiku, todėl rekomenduojame pasigaminti bulvių apkepą su varške, jis tikrai daug lengvesnis nei kūgelis su mėsa. Todėl visiems varškės mėgėjams šis receptukas tikrai turėtų patikti.


REIKĖS:
10 bulvių,
600 g varškės,
2 kiaušinių,

1 stiklinės pieno,
150 g lašinukų,
1 svogūno.

GAMINIMAS:

Bulves nuskuskite, išvirkite ir atvėsusias supjaustykite kubeliais. Varškę pertrinkite, sumaišykite su kiaušiniais ir pienu. Lašinukus smulkiai supjaustykite ir kartu su smulkintais svogūnais apkepkite keptuvėje.

Kai apkeps, sudėkite bulves ir dar truputį pakepkite. Į paruoštą varškę supilkite keptuvės turinį, gerai išmaišykite ir, supylę į riebalais pateptą kepimo skardą, šaukite į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros. Kepkite 30 minučių. Papuoškite žalumynais ir patiekite. Skanaus!