Skaitykite 5braskes.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųskite programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Ji laikėsi dietos. Pagrindinis šios dietos principas  valgyti dažnai, bet labai nedideliais kiekiais, kad pagreitintumėte medžiagų apykaitą. Tikriausiai ir šiandienos mitybos specialistai bei dietologai neprieštarautų tokiai dietai. Juk badauti nereikės, tačiau svoris pamažu kris. Tai net gali tapti kasdiene mityba ir puikiu įpročiu. 

Tačiau ši dieta nebuvo vienintelis Kleopatros grožio triukas. Ką ji dar darė, kad visada tobulai atrodytų ir daužytų visų vyrų širdis?

Jau tada žinota, kad virškinimo traktas privalo dirbti nepriekaištingai. Gražioji Egipto valdovė valgė labai daug vaisių ir daržovių. Sakoma, kad tai buvo bene mėgstamiausias jos užkandis, o būdavo ir tokių dienų, kai ji į burną tik juos ir dėdavo. Taip pat ji gėrė labai daug vandens, kurį gardindavo agurku, citrina ar tiesiog pamėgtomis žolelėmis. 

Kleopatra taip pat labai daug miegodavo. Nors šiuolaikinėms moterims tai atrodo bene neįmanoma, tačiau ji mėgdavo pasimėgauti 12 trukmės pietų miegu. 

Nors Egipto moterys pasižymėjo nepaprastu grožiu, tačiau nuo metų naštos niekur nepavykdavo pabėgti, tad jos, kaip ir šių dienų moterys, turėjo keletą patikimų grožio receptų. Pavyzdžiui, su spuogais kovojo reguliariai veidą palepindamos kauke (1 šaukštą alavijų aliejaus sumaišyti su 2 šaukštais medaus ir lygiai paskirstyti ant veido, palaikyti 1015 min., nuplauti). Plaukų grožio jos taip pat nepamiršdavo, juk tai vienas svarbiausių moters atributų! Iš tų laikų atėjusiam receptui jums reikės: 1 arbatinio šaukštelio alavijų aliejaus, 1 šaukšto medaus ir 1 šaukšto varnalėšų aliejaus. Viską sumaišykite ir įtrinkite į odą likus 30 minučių iki plaukų plovimo.

Nuotr. Shutterstock

Na, o dabar grįžkime prie dietos, kuri šiandien pavadinta gražiosios Kleopatros vardu. Pagrindinis jos principas  valgyti dažnai, bet labai nedideliais kiekiais ir taip pagreitinti savo medžiagų apykaitą.

Jos metu nedraudžiama vartoti alkoholinius gėrimus ir kavą. Aišku, jei tik galite, geriau jų atsisakyti dėl sveikatos. Juk kiekvienai moteriai pirmiausia svarbu būti sveikai, o tik po lieknai ir sportiškai.

Štai šiais maisto produktais galite mėgautis be sąžinės graužaties, tiesiog laikykitės principo  dažnai, bet po nedaug:

galima valgyti jūros gėrybes ir žuvį,

vištos ir putpelės kiaušinius,

mėsą (atsisakykite tik kiaulienos),

ir egzotinius vaisius, ir paprastus vaisius bei daržoves,

valgykite daug sėklų, riešutų, medaus,

pagardinti savo maistą prieskoniais,

gerkite sultis (tik priminkite, kad Kleopatros laikais konservuotų sulčių nebuvo, todė rinkitės šviežiais spaustas).

Vienos dienos VALGIARAŠTIS:

Pusryčiai

Stiklinė natūralių citrinos arba apelsinų sulčių, praskiestų 50 ml vandens. Gabalėlis juodos duonos, užteptas avokadu.

Priešpiečiai

Stiklinė šviežiai spaustų sulčių (apelsinų, citrinų, greipfrutų ar kt.) ir keli švieži vaisiai (patartina rinktis bananus).

Antrieji priešpiečiai

2 virti kiaušiniai ir gabalėlis juodos duonos. Kitas pasirinkimas: šviežių daržovių salotos, pagardintos gaiviu padažu.

Pietūs

Daržovių sriuba, daržovių salotos ir mėsos ar žuvies patiekalas.

Pavakariai

Šviežių vaisių salotos su riešutais ir džiovintais vaisiais, pagardintos medumi.

Vakarienė

Šviežių daržovių salotos su vištiena, kalakutiena ar žuvimi (geriausia, jei virsite ar kepsite orkaitėje).

Naktipiečiai

Obuolys ar apelsinas.

Valgiaraštį kiekvieną dieną galite pakoreguoti pagal savo mėgstamus produktus, tačiau proporcijas ir valgymo dažnumą reikėtų išlaikyti. Po dviejų savaičių išvysite rezultatus, turėtumėte atsikratyti 35 kilogramų!

Nuotr. Vida Press