Namai atrodys šventiškai, jei pamerksite gyvų gėlių. Gamta prabudusi, skleidžiasi medžiai, žydi gėlės, tad įsileiskite kuo daugiau gyvybės į namus!

Į kibirėlį pamerkite ryškių tulpių arba į išskaptuotą kelmuką - narcizų. Jei norite trapios kompozicijos, į stiklinę vazą įklokite keletą plaušo sluoksnių (smulkintų palmių lapų pluošto), sudėkite margučius, vazos kraštus dekoruokite dirbtiniais drugeliais, boružėmis.

Jei kiaušinių nemarginsite - nei vašku, nei svogūnų lukštais, o dažysite juos keliomis skirtingomis spalvomis, tai dekoruokite juostelėmis, karoliukais. Į margučių puošybą įtraukite visą šeimą.

Net jei sukūrėte pačią gražiausią kompoziciją, nepamirškite ir šventinio stalo. Ant lėkštės padėkite kiaušinį ar gėlės žiedelį. Labai svarbu, kad dekoro spalvos derėtų prie jūsų namų interjero. Rinkitės panašius spalvų tonus arba kontrastą. Jei esate meniška ir kūrybinga, galite pamėginti žaisti su daugiau spalvų, tačiau aš nepatarčiau. Juk pagrindinis Velykų akcentas - margučiai - jau bus spalvingi. Leiskite jiems puikuotis, neužgožkite jų savo idėjomis.