Ingredientai:

1,5 stiklinės miltų
5 kiaušiniai
100 g sviesto
1 stiklinė cukraus
1 šaukštas vanilinio cukraus
citrinos žievelės
druskos
250 g mėgstamos uogienės
250 g riešutų

Gaminimas:

Į dubenį suberkite cukrų, minkštą sviestą, kiaušinio trynius. Įberkite vanilinio cukraus, žiupsnelį druskos, įtarkuokite pusę citrinos žievelės.

Viską gerai maišant suberkite miltus. Kai tešla sustandės, išminkykite ją ir iškočiokite. Kruopščiai apdenkite kepimo skardos paviršių tešla. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį.

Dar karštą pyragą užtepkite uogiene ir pabarstykite riešutais. Pakepkite pyragą orkaitėje dar apie 10 minučių. Patiekite supjaustytą dideliais kvadratais.

Riešutus ir uogienę galite keisti į šokolado glajų, karamelę.