Pastebėję odos problemas dažnai skubame į kosmetikos parduotuves ieškodami stebuklingų priemonių. Šį kartą kalbu apie veido odą, kurią vasarą mėginame apsaugoti nuo saulės, tačiau norime šiek tiek įdegti. Tam, kad veidukas tolygiai įdegtų, bet nenuskrustų reikia jį tinkamai paruošti.
Siūlome neskubėti pirkti brangių šveitiklių, o atsidaryti... šaldytuvą ir išbandyti natūralius pačių pasigamintus šveitiklius, padėsiančius kovoti su spuogeliais, raukšlėmis, o kartu paruošiančius odą saugiam saulės spindulių gaudymui.

Štai natūralių veido ir kūno odos šveitiklių receptai skirtingiems odos tipams:

Kavos ir medaus šveitiklis poroms išvalyti

Reikės:
1 šaukštelio medaus,
1 šaukštelio maltų kavos pupelių.

Naudojimas. Sumaišykite ingredientus ir sukamaisiais judesiais šveiskite odą, intensyviau šveiskite tas vietas, kuriuose yra daugiausia inkštirų. Jei jūs kamuoja inkštirai, šią procedūrą atlikite 3-4 kartus per savaitę, jeigu ne - profilaktiškai 1 kartą per savaitę.

Tą pačią masę galite naudoti ir kūnui šveisti tik, žinoma, reikėtų šiek tiek didesnio kiekio tiek kavos, tiek medaus. Sukamaisiais judesiais užtepkite šveitiklį ant viso kūno. Po kurio laiko nuplaukite. Plaunant savo pasigamintą šveitiklį papildomomis kosmetinėmis priemonėmis naudotis nerekomenduojama - oda bus švari, švelni ir minkšta. Beje, toks šveitiklis padeda atsikratyti celiulito.

Avižų šveitiklis sausai ir šerpetojančiai odai

Reikės:
3 šaukštų sumaltų avižų,
1 šaukšto vandens,
1 šaukštelio medaus.

Naudojimas. Maltas avižas užpilkite vandeniu ir sumaišykite su medumi. Tepkite masę ant sudrėkintos odos, galite šiek tiek palaikyti kaip kaukę, o tuomet švelniais sukamaisiais judesiais įtrinkite į odą. Nuplaukite drungnu vandeniu.

Tokį prausiklį pasidarysite vos per penketą minučių, šaldytuve galėsite laikyti keletą dienų (bet ne ilgiau kaip 3 dienas). Jis nuostabus tuo, kad yra pigus, natūralus ir veiksmingas. Priemonės su avižomis valo odą, ją minkština ir gydo.

Ryžių šveitiklis riebiai odai

Reikės:
2 šaukštų natūralaus jogurto,
1 šaukto greipfruto sulčių,
2 šaukštų nelabai smulkiai sumaltų ryžių.

Naudojimas. Sumaišykite jogurtą, greipfruto sultis ir maltus ryžius. Gauta mase apvaliais judesiais trinkite odą maždaug 5 minutes, o po to nuplaukite ir patepkite odą drėkinamuoju kremu.

Greipfruto sultys drėkina ir šviesina papilkėjusią veido odą, taip pat pasižymi stangrinamosiomis savybėmis. Neleidžia susidaryti raukšlėms, veikia minkštinamai. Oda po šios procedūros pasidarys elastinga ir švelni. Lengvas greipfruto aromatas šalina nuovargį, padeda atsikratyti streso ir nemigos.