Būti berniuku žaisliuku arba triušiuku greičiausiai jis nesiverš būti šaukiamas, tačiau pavadintas galingu liūtu, tigru ar nenuilstančiu žvėrimi, kuris vien savo povyza gali priversti moterį sudrėkti, tikrai dar labiau išpūs krūtinę ir išries užpakalį.

Pasak kp.ua, įvairių sričių specialistai - seksologai, dietologai, fitneso instruktoriai, psichologai be kiti - sudarė sąrašą, kuris būdingas tikram mačo.

1. Pats svarbiausias vyro seksualinės sveikatos rodiklis - hormonas testosteronas. Bėgant metams ir veikiant skirtingiems išoriniams faktoriams, šio lytinio hormono gamyba organizme gali sumažėti. Kad testosterono lygis būtų normalus, vyras turėtų eiti miegoti ne vėliau kaip 00.00-00.30 ir išmiegoti ne mažiau kaip 7-8 valandas. Būtent tuomet organizme pasigamina pagrindinis testosterono kiekis, o pats jo pikas ateina paryčiui - 4-6 valandą.

(Štai dėl ko ta rytinė erekcija tokia galinga būna...)

2. Per dieną prie vairo stenkitės praleisti ne daugiau kaip 1,5-2 val. Esmė ta, kad net nuo lengvos vibracijos po sėdyne (ji būna net tada, kai stovite automobilių spūstyje) testosterono gamyba organizme nutrūksta. Taigi vyras turėtų kaip įmanoma dažniau ir daugiau vaikščioti pėstute.

(Arba - skraidyti nuosavu lėktuvu. Kažin tai mitas čia apie tolimųjų reisų vairuotojus, kurie tempiasi pakelės mergas aistrai numalšinti? Iš kur ta aistra?!)

3. Bent kartą per savaitę valgykite jūros produktus, ypač - jūros šukutes, kuriuose yra medžiagų, itin panašių į testosteroną. 150-200 g per savaitę - ir jūs esate aprūpintas papildoma hormonų doze.

(Dabar jau aišku - tolimųjų reisų vairuotojai vietoj užpilamų sriubų, kebabų ir dešrainių sustoja pakelėje suvalgyti tų šukučių...)

4. Stebėkite kraujagyslių būklę. Juk būtent geras jų pralaidumas leidžia pritekėti kraujui ten, kur labiausiai reikia. Taigi Omega-3 tikrai pasitarnaus geresnei kraujotakai.

(Žodžiu, žuvys, vitaminai - privalomi palydovai.)

5. Kad nepraskystumėte kaip asmenybė ir būtumėte aplinkiniams, ypač damoms, įdomus, nesiliaukite dirbti. Darbas leidžia pasijusti gyvam, reikalingam, įgyvendinti idėjas, sumanymus, neleidžia užmigti smegenims,apsnūsti kūnui. Darbuokitės ir namuose. Bet koks tinginiavimas stabdo intelektinius procesus, protas nebeauga, pablogėja atmintis, griūva moraliniai įsitikinimai. O bene svarbiausia - žiauriai gadinamas charakteris. Nedarbas jam labai kenkia! Bambeklis ir nuobodus žmogus nepageidautinas bet kokioje draugijoje, o moterys tokių vyrų šalinasi kaip raupsuotųjų. Todėl net jeigu užgyvenote gerovę, galite ilsėtis, būdamas jaunas pensininkas, nesiliaukite dirbti, griebkitės veiklos - kad ir daržo sodinimo ar sodo veisimo. Be veiksmo, be aktyvumo žmogus žlunga, degraduoja.

(Vakar per „Farus" (nesu žiūrėjus gyvenimo, bet ėjo televizorius kaip fonas gaminant vakarienę) rodė vieną vyrą, įsitaisiusį guolį konteineryje. Buvo žvalus, nebambėjo. O kas pasakys, kad žmogus nedirba? Kiekvieną dieną jam reikia sukti smegenis, iš kur gauti maisto ir kokią vietą paskelbti savo laikinais namais... Tiesa, apie testosterono lygį laidos vedėjai jo taip ir nepaklausė.)

6. Mažiau alaus priešais televizorių ir daugiau košės ryte! Jei norite visuomet būti seksualiai patrauklus, geros seksui formos, stebėkite savo mitybą, savo figūrą, ypač - pilvo apimtį. Tigras niekaip negali būti nutukęs, o štai veislinis triušis... Riebalai ant talijos - pirmas vyro seksualumo ir patrauklumo žudikas. Būtent pilvo riebalai užgožia svarbių hormonų - augimo ir testosterono - sintezę.

(Žodžiu, vyrai, nelaukite, kol per pilvą nesimatys penio ne tik ramybės, bet ir erekcijos būklės. Tirpinkit riebalus - būtų padoriau, jei tai darytumėte ne su meilužėmis.)

7. Kasdien turėtumėte suvalgyti žalumynų, 2-3 šviežius vaisius ar daržoves, 4-5 džiovintas slyvas arba saujelę riešutų. O štai šašlyką ar karką atiduokite priešui. Savo lėkštėje palikite žuvį, jautieną, veršieną. Galite išgerti taurę gero sauso vyno.

(Matau vyrą, kuris iškyloje išsivynioja riešutus, valgo obuolį, o jo draugeliai ritina nuo iešmo sultingus avienos šašlykus...)

8. Treniruodamiesi sporto salėje, per daug savęs nenualinkite. Reljefiški raumenys - dar ne tikro ir seksualaus mačo rekvizitas. Rinkitės tokius fizinius pratimus, kurie jums suteikia budrumo ir jėgų antplūdį.

(O mums suteikia jėgų, kai matome, kaip vyras sportuoja. Numetame svorio vien besijaudindamos. Et.)

9. Įpraskite skirti darbą ir poilsį: nepiktnaudžiaukite išeiginėmis dienomis ir neimkite darbo į namus. Mokykitės neužsiversti galvos problemomis, uždarę įstaigos duris. Net neįsivaizduojate, kiek darboholikų turi problemų dėl sekso.

(Darboholikai man panašūs į tolimųjų reisų vairuotojus. Nė vieno iš jų neturėjau - kokie jie lovoje? Kaip tas testosteronas kala į klyną?)

10. Užmušantis prakaito kvapas nublukina net patį įspūdingiausiai atrodantį mačo. Jei nepadeda dažnas prausimasis, drabužių kaita ir specialios priemonės, kreipkitės į kosmetologą. Apskritai - nebijokite grožio salonų. Jie ne tik plaukams kirpti ir barzdai skusti.

(Prakaito kvapas geidautinas keliais atvejais - sporto salėje, darbuojantis lauke (pjaunant malkas, grėbiant šieną etc.) ir mylintis. Ypač - gerai, karštais ir ilgai mylintis.)