Laimėk 5349 litus apsipirkimui internete! Spausk ČIA ir dalyvauk konkurse.

Kvepalai

Dešimtuką kiek netikėtai pradeda parfumerijos gaminiai, arba kitaip – kvepalai. Atrodytų, keista pirkti kelis šimtus litų kainuojančių kvepalų buteliuką net neužuodus jų kvapo, tačiau būtent taip daro vis daugiau ir daugiau lietuvaičių. Greičiausiai internetu perkame jau išbandytus ir pažįstamus kvepalus, o naujų aromatų vis dar ieškome parduotuvėse.

Sodo ir daržo technika

Vieša paslaptis, kad lietuviai mėgsta dirbti sode. Bene kiekvieno iš mūsų svajonė – turėti sodybą ar bent jau kolektyvinį sodą šalia miesto. Darbas sode ir daržo priežiūra yra mūsų genuose, tad nenuostabu, jog vis dažniau internetu perkame sodo ir daržo techniką – įrankius, žoliapjoves, vejapjoves ir kitus prietaisus.


Turizmo ir poilsio prekės

Dar vienas dalykas, be ko negali gyventi lietuviai – tai iškylavimas gamtoje. Būtent todėl palapinės, miegmaišiai, kilimėliai ir kitos turizmo prekės patenka į perkamiausių prekių internete dešimtuką. Nemažai žmonių nepigų inventorių perka išsimokėtinai.

Sporto prekės

Pastaruoju metu lietuviai pamišo dėl sporto – įvairūs masiniai bėgimai didžiuosiuose miestuose vyksta bene kiekvieną savaitgalį, vakarais parkus užplūsta sportuojantys žmonės, o sporto klubai dygsta it grybai po lietaus. Natūralu, jog dėl to išauga sporto prekių ir inventoriaus paklausa.

Apranga

Drabužių pirkimas internetu – viena sparčiausiai augančių internetinės prekybos sričių. Jei anksčiau lietuviai į rūbų pirkimą ne parduotuvėje žiūrėjo skeptiškai ir bijojo negalėsią grąžinti nepatikusio daikto, dabar tai nesudaro jokių problemų. Internetinė parduotuvė „Pigu.lt“ pernai pristatė 30 dienų prekių grąžinimo terminą, o „Sving“ suteikia 45 dienų mokėjimo atidėjimą. Kitaip tariant, galima matuotis sukneles ir vėliau mokėti tik už patikusias.

Kosmetika

Kosmetiką internetu perkame net dažniau, nei kvepalus ar rūbus. Kaip ir su parfumerija, greičiausiai renkamės jau išbandytus ir patikrintus prekės ženklus.

Mobilieji telefonai

Lietuvoje trys milijonai gyventojų naudojasi beveik penkiais milijonais mobiliųjų telefonų. Kitaip tariant, kiekvienas iš mūsų statistiškai jų turime po pusantro. Todėl nenuostabu, jog mobilieji telefonai yra viena populiariausių prekių internete. Dar viena įdomybė – internete vis dažniau apsiperkame išmaniųjų mobiliųjų telefonų pagalba.

Planšetiniai kompiuteriai

Dešimtuką baigia planšetiniai kompiuteriai. „Sving“ duomenimis, lietuviai interneto parduotuvėse planšetes užsisako netgi dažniau, nei nešiojamuosius ar stalinius kompiuterius. Jas galima panaudoti mokyklose, ligoninėse, biuruose ar pramogaujant. Analitikai spėja, jog netrukus planšečių pasaulyje bus daugiau, nei mums įprastų kompiuterių.