Ši dieta nevers badauti  užteks ir vaisių, ir daržovių, ir mėsos. Jos esmė - porcijų dydis (jas teks sumažinti). Taip dideliais kiekiais apkarpomos kalorijos.

Jei nuspręsi, kad nori laikyti bikinio dietos, stenkis griežtai nuo jos nenukrypti. Kita svarbi sąlyga  tokių užkandžių po 20 val. Taip pat patariame valgyti namuose, kad nesusigundytum kavinėse siūlomais skanėstais ir nepersivalgytum. Ruošdami maistą nenaudokite druskos ir cukraus.

Įspėjame: dalis kūno svorio šios dietos metu krenta dėl nedidelio gaunamų kalorijų kiekio, bet ne dėl paties maisto. Kilogramai mažėja ir dėl to, kad netenkama vandens bei raumenų masės, bet ne riebalų.

Jei nevaldomas apetitas, lyg viduje griaužiantis kirminas, tave kankina, laikykis šių taisyklių:

1) Per dieną išgerk ne mažiau kaip 8 stiklines vandens.

2) Prieš valgį ir po jo išgerk po stiklinę vandens.

3) Valgyk lėtai, maistą ilgai kramtyk.

4) Nesusikoncentruok į maistą, mažiau apie jį galvok, rask veiklą, kuri nukreiptų dėmesį.

Valgiaraštis, kurio būtina griežtai laikytis:

PIRMADIENIS

Pusryčiai: 1 virtas kiaušinis, paskrudinta rupių miltų duonos riekelė, žalioji arbata.

Pietūs: žalumynų salotos su natūraliu jogurtu (salotos, agurkas, pomidoras), 150 g kalakutienos krūtinėlės, žalioji arbata.

Vakarienė: garuose troškintos daržovės (morka, šparagai, kalafiorai ir t.t.), žalioji arbata.

ANTRADIENIS

Pusryčiai: 200 ml slyvų sulčių.

Pietūs: žalumynų salotos su natūraliu jogurtu (salotos, agurkas, pomidoras), 100 g tuno savo sultyse, žalioji arbata. 

Vakarienė: garuose troškintos daržovės (morka, šparagai, kalafiorai ir t.t.), 100 vištienos krūtinėlės, žalioji arbata.

TREČIADIENIS

Pusryčiai: pomidoras, paskrudinta rupių miltų duonos riekelė, natūralus jogurtas. 

Pietūs: žalumynų salotos su natūraliu jogurtu (salotos, agurkas, pomidoras), 100 g kalakutienos krūtinėlės, 3 rupių miltų trapučiai, žalioji arbata.

Vakarienė: garuose troškintos daržovės (morka, šparagai, kalafiorai ir t.t.), 50 g kietojo sūrio, žalioji arbata.

KETVIRTADIENIS

Pusryčiai: 1 virtas kiaušinis, paskrudinta rupių miltų duonos riekelė, žalioji arbata.

Pietūs: 200 ml natūralaus jogurto, garuose troškintos daržovės (morka, šparagai, kalafiorai ir t.t.), žalioji arbata.

Vakarienė: 200 g keptos menkės, žalumynų salotos su natūraliu jogurtu (salotos, agurkas, pomidoras).

PENKTADIENIS

Pusryčiai: pomidoras, paskrudinta rupių miltų duonos riekelė, natūralus jogurtas.

Pietūs: žalumynų salotos su natūraliu jogurtu (salotos, agurkas, pomidoras), 100 keptų krevečių, žalioji arbata.

Vakarienė: garuose troškintos daržovės (morka, šparagai, kalafiorai ir t.t.), 50 g kietojo sūrio, žalioji arbata.

ŠEŠTADIENIS

Pusryčiai: 200 g meliono, paskrudinta rupių miltų duonos riekelė, žalioji arbata.

Pietūs: žalumynų salotos su natūraliu jogurtu (salotos, agurkas, pomidoras), 150 g kalakutienos krūtinėlės, žalioji arbata.

Vakarienė: 100 g keptos tilapijos, pomidoras, žalioji arbata.

SEKMADIENIS

Pusryčiai: 200 ml slyvų sulčių.

Pietūs: žalumynų salotos su natūraliu jogurtu (salotos, agurkas, pomidoras), 100 g tuno savo sultyse, žalioji arbata. 

Vakarienė: garuose troškintos daržovės (morka, šparagai, kalafiorai ir t.t.), 100 vištienos krūtinėlės, žalioji arbata.