Jeigu mėgstate egzotišką maistą, dievinate keliones, bet atostogos dar tolokai, tailandietišką vakarėlį galite surengti ir savo namuose. Nušausite kelis zuikius vienu šūviu – pabendrausite su draugais, praplėsite kulinarinį akiratį, išvaikysite nuobodulį ir iš tiesų pasijusite kaip ką tik grįžę iš kelionės!
Kol galvosite meniu, išsiuntinėkite draugams kvietimus su nurodytu aprangos kodu. Vaikinams tiks laisvi vienspalviai lininiai ar medvilniniai marškiniai su tokiomis pat kelnėmis, na, o merginų fantazijai laisvės gerokai daugiau. Tačiau reiktų atkreipti dėmesį, kad seksualumas Tailande suprantamas truputį kitaip nei pas mus. Žinoma, kalbant apie viešas erdves, o ne uždarus klubus.
Tailandietės – ryškios ir labai gražios moterys. Plaukus, kuriuose visuomet įsegta didelė gėlė, jos mėgsta nešioti susirištus ir išryškinti dailų kaklą, kurį dar labiau pabrėžia stambūs auskarai ir kaklo papuošalas. Makiažas ryškus, ypatingas dėmesys skiriamas akims, o aprangoje gausu auksinių ir blizgančių detalių. Viršutinė kūno dalis gali būti pridengta mažiau, tačiau apnuoginti pečiai dažniausiai yra vienintelė vieta, kur vyrai gali paganyti akis, nes sijonai čia turi būti ilgi.

O dabar – metas sudaryti meniu. Juk maisto gaminimas kartu su draugais – viena smagiausių vakarėlio dalių!

Siūlome gaminti tai, kas neužims labai daug laiko, o rezultatas tikrai nudžiugins.

Pavasariniai ritinėliai (Spring Rolls)

2 asmenims

Reikės:

200 g kopūsto, pjaustyto plonomis juostelėmis
100 g morkų, pjaustytų plonomis juostelėmis
20 g bambukų ūglių, pjaustytų plonomis juostelėmis
1 nedidelio svogūno, pjaustyto griežinėliais
1 pakelio „Santa Maria“ Tailando padažo Phad Thai
4 lakštų rytietiškų suktinukų tešlos (arba 2 lakštų filo tešlos)
1 kiaušinio baltymų
Aliejaus kepimui

Patiekimui: svogūnų laiškų ir „Santa Maria“ saldaus aitriųjų paprikų padažo

Pakepkite daržovių juosteles kelias minutes įkaitintame aliejuje. Įpilkite padažą Phad Thai ir pakepkite daržoves dar kelias minutes, tada atvėsinkite.

Perpjaukite filo tešlos lakštą per pusę (į 2 dalis). Vieną dalį perpjaukite dar per pusę (vienam suktinukui reikės 2 tešlos lakštų). 

Lakšto centre dėkite pilną šaukštą su kaupu įdaro. Kraštus patepkite plaktu kiaušinio baltymu. Tada susukite suktinuką, kurio du kraštus užlenkite į vidų, kad jis gražiai „užsidarytų“.

Kepkite įkaitintame aliejuje (naudokite tiek aliejaus, kad apsemtų suktinukus), kol gražiai paruduos. Iškepusius suktinukus sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius. Patiekite su svogūnų laiškais ir aitriųjų paprikų padažu.

Tailandietiška lašiša

4 asmenims

200 g lašišos
2 valg. š. aliejaus
1 pakelio „Santa Maria“ raudonojo kario kepimo padažo
½ vazonėlio smulkintos šviežios kalendros
½ žaliosios citrinos skiltelių
1 pakelio „Santa maria“ kiaušininių makaronų

Virkite makaronus apie 3–4 minutes, kol jie suminkštės. 

Lašišą pakepkite iš abiejų pusių, sumaišykite su kario padažu ir patroškinkite ant nedidelės ugnies kelias minutes. Papuošę kalendromis, patiekite su kiaušinių makaronais bei citrinų skiltelėmis.

Wok vištiena su žaliuoju kariu

4 porcijos

Tai aštrokas tailandietiškas „wok“ patiekalas. Jei nemėgstate aštriai, dėkite mažiau prieskonių mišinio.

Jums reikės:

400 g vištienos filė
1 valg. š. aliejaus kepimui
1 pakelio „Santa Maria“ žaliojo kario prieskonių mišinio
1 skardinės „Santa Maria“ kokosų pieno
1 pakelio „Santa Maria“ kiaušininių makaronų

Vištieną supjaustykite siauromis juostelėmis ir iškepkite gerai įkaitintame aliejuje iš visų pusių. Apibarstykite prieskonių mišiniu, supilkite kokosų pieną ir pakaitinkite dar apie 3 minutes.

Makaronus išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės ir patiekite su vištiena.

Vištienos salotos su vaisiais

2 asmenims

200 g vištienos filė
2 valg. š. aliejaus
½ mango, pjaustyto riekelėmis
½ pomelo greipfruto, pjaustyto gabalėliais
½ granatų sėklų
100 g salotų lapų
1 pakelio „Santa Maria“ imbiero ir citrinžolės padažo

Vištieną supjaustykite juostelėmis ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje apie 3–4 min., kol jos gražiai paruduos. Įpilkite padažo Wok ir kepkite dar tiek pat laiko, kol vištiena iškeps.

Mangą supjaustykite juostelėmis, greipfrutą nulupkite, pašalinkite plėvelę ir supjaustykite gabaliukais. Granatą išgliaudykite.
Nuplaukite salotų lapus šaltu vandeniu ir nusausinkite. Patiekite salotų lapus su kepta vištiena ir vaisiais.

Desertui – kepti bananai

Reikės:

100 g bananų
½ puodelio kokosų pieno
2 arb. šaukštelių kokoso drožlių
2 arb. šaukštelių kvietinių miltų
1,5 arb. šaukštelio ryžių miltų
2 šaukštų cukraus
žiupsnelio druskos
1 arb. šaukštelio baltųjų sezamų sėklų
Aliejaus kepimui

Bananus perpjaukite išilgai per pusę ir skersai per pusę.

Dubenyje sumaišykite kvietinius ir ryžių miltus, cukrų, druską ir kokosų pieną.

Paskui suberkite sezamo sėklas ir kokoso drožles. Gerai išmaišykite.

Bananus pavoliokite gautoje masėje ir kepkite dideliame kiekyje gerai įkaitinto aliejaus, kad gražiai apskrustų iki auksinės spalvos.

Meniu paruoštas, o kad sukurtumėte savo draugams tinkamą nuotaiką, suraskite filmą „The beach“, kuriame merginų numylėtinis žavusis Leonardo DiCaprio mėgaujasi Tailando paplūdimiais ir patiria daugybę nuotykių.

Kai stalas bus nukrautas skaniu maistu, mintimis teks nusikelti į auksinio Mėnulio nutviekstą Tailandą. Ach taip, ir muzika. Tailando Mėnulio Pilnaties vakarėliuose dažniausiai skamba trans, techno, regi muzika. Gal kas nors patiks ir jums? Skanių tailandietiškų įspūdžių!