O dabar – metas sudaryti meniu. Juk maisto gaminimas kartu su draugais – viena smagiausių vakarėlio dalių!
Siūlome gaminti tai, kas neužims labai daug laiko, o rezultatas tikrai nudžiugins.
2 asmenims
Reikės:
200 g kopūsto, pjaustyto plonomis juostelėmis
100 g morkų, pjaustytų plonomis juostelėmis
20 g bambukų ūglių, pjaustytų plonomis juostelėmis
1 nedidelio svogūno, pjaustyto griežinėliais
1 pakelio „Santa Maria“ Tailando padažo Phad Thai
4 lakštų rytietiškų suktinukų tešlos (arba 2 lakštų filo tešlos)
1 kiaušinio baltymų
Aliejaus kepimui
Patiekimui: svogūnų laiškų ir „Santa Maria“ saldaus aitriųjų paprikų padažo
Pakepkite daržovių juosteles kelias minutes įkaitintame aliejuje. Įpilkite padažą Phad Thai ir pakepkite daržoves dar kelias minutes, tada atvėsinkite.
Perpjaukite filo tešlos lakštą per pusę (į 2 dalis). Vieną dalį perpjaukite dar per pusę (vienam suktinukui reikės 2 tešlos lakštų).
Lakšto centre dėkite pilną šaukštą su kaupu įdaro. Kraštus patepkite plaktu kiaušinio baltymu. Tada susukite suktinuką, kurio du kraštus užlenkite į vidų, kad jis gražiai „užsidarytų“.
Kepkite įkaitintame aliejuje (naudokite tiek aliejaus, kad apsemtų suktinukus), kol gražiai paruduos. Iškepusius suktinukus sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius. Patiekite su svogūnų laiškais ir aitriųjų paprikų padažu.
4 asmenims
200 g lašišos
2 valg. š. aliejaus
1 pakelio „Santa Maria“ raudonojo kario kepimo padažo
½ vazonėlio smulkintos šviežios kalendros
½ žaliosios citrinos skiltelių
1 pakelio „Santa maria“ kiaušininių makaronų
Virkite makaronus apie 3–4 minutes, kol jie suminkštės.
Lašišą pakepkite iš abiejų pusių, sumaišykite su kario padažu ir patroškinkite ant nedidelės ugnies kelias minutes. Papuošę kalendromis, patiekite su kiaušinių makaronais bei citrinų skiltelėmis.
4 porcijos
Tai aštrokas tailandietiškas „wok“ patiekalas. Jei nemėgstate aštriai, dėkite mažiau prieskonių mišinio.
Jums reikės:
400 g vištienos filė
1 valg. š. aliejaus kepimui
1 pakelio „Santa Maria“ žaliojo kario prieskonių mišinio
1 skardinės „Santa Maria“ kokosų pieno
1 pakelio „Santa Maria“ kiaušininių makaronų
Vištieną supjaustykite siauromis juostelėmis ir iškepkite gerai įkaitintame aliejuje iš visų pusių. Apibarstykite prieskonių mišiniu, supilkite kokosų pieną ir pakaitinkite dar apie 3 minutes.
Makaronus išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės ir patiekite su vištiena.
2 asmenims
200 g vištienos filė
2 valg. š. aliejaus
½ mango, pjaustyto riekelėmis
½ pomelo greipfruto, pjaustyto gabalėliais
½ granatų sėklų
100 g salotų lapų
1 pakelio „Santa Maria“ imbiero ir citrinžolės padažo
Vištieną supjaustykite juostelėmis ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje apie 3–4 min., kol jos gražiai paruduos. Įpilkite padažo Wok ir kepkite dar tiek pat laiko, kol vištiena iškeps.
Mangą supjaustykite juostelėmis, greipfrutą nulupkite, pašalinkite plėvelę ir supjaustykite gabaliukais. Granatą išgliaudykite.
Nuplaukite salotų lapus šaltu vandeniu ir nusausinkite. Patiekite salotų lapus su kepta vištiena ir vaisiais.
Reikės:
100 g bananų
½ puodelio kokosų pieno
2 arb. šaukštelių kokoso drožlių
2 arb. šaukštelių kvietinių miltų
1,5 arb. šaukštelio ryžių miltų
2 šaukštų cukraus
žiupsnelio druskos
1 arb. šaukštelio baltųjų sezamų sėklų
Aliejaus kepimui
Bananus perpjaukite išilgai per pusę ir skersai per pusę.
Dubenyje sumaišykite kvietinius ir ryžių miltus, cukrų, druską ir kokosų pieną.
Paskui suberkite sezamo sėklas ir kokoso drožles. Gerai išmaišykite.
Bananus pavoliokite gautoje masėje ir kepkite dideliame kiekyje gerai įkaitinto aliejaus, kad gražiai apskrustų iki auksinės spalvos.
Meniu paruoštas, o kad sukurtumėte savo draugams tinkamą nuotaiką, suraskite filmą „The beach“, kuriame merginų numylėtinis žavusis Leonardo DiCaprio mėgaujasi Tailando paplūdimiais ir patiria daugybę nuotykių.