Rikotos sūrio gamybai jums reikės kefyro. Rekomenduočiau rinktis maišelio pakuotę. Jums nereikės nieko kepti, virti ar maišyti.

Tiesiog įdėkite kefyro maišelį į šaldymo kamerą, kai kefyras užšals, išimkite ir palikite jį atitirpti kambario temperatūros patalpoje. Šaldytą kefyrą dėkite ant sietelio, padengto marle. Galite supjaustyti, taip jis greičiau atšils.

Raugui ištekėjus per sietelį, turėsite kreminę masę, kurią gardinti galite savo mėgstamiausiais prieskoniais. Aš gardinu česnaku ir petražolėmis, pipirų milteliais ir pan.

Naminį rikotos sūrį galima pabarstyti vanile, mėta, cukrumi, valgyti jį kaip saldų desertą. Naudoti pyragams, blynų įdarui, duonos užtepėlėms ir kitiems patiekalams.
Rikotos sūris