Atrinkome 7 įpročius, kurie iš pirmo žvilgsnio neatrodo labai žalingi, tačiau neleidžia numesti svorio, arba dar blogiau - priverčia jį augti.

Per mažai poilsio
Kai esame pavargusios, mūsų alkio jausmas natūraliai sustiprėja, todėl labai svarbu tinkamai išsimiegoti. Suprantama, kad darbai ir buities rūpesčiai taip įsuka, kad laiku eiti miegoti sudėtinga, tačiau pripažinkime, kad nemažai laiko „suėda" televizoriaus žiūrėjimas arba naršymas po draugių facebook profilius. Be to, kad nuovargis sukelia alkio protrūkius, jis dar ir sumažina leptino kiekį kraujyje. Dėl šios priežasties net pavalgę jaučiamės mažiau laimingi.

Pusryčių praleidimas
Tikrai neveltui pusryčiai vadinami pagrindiniu ir svarbiausiu dienos maistu. Ir visai nesvarbu, ką valgysite, svarbu, saikingai, bet sočiai. Maistingi pusryčiai pažadins jūsų organizmą ir pagreitins medžiagų apykaitą, kuri visą dieną išliks greitesnė, todėl ir vėliau suvalgytas maistas bus geriau suvirškinamas, o kalorijos sudeginamos greičiau.

Negatyvios dietos
Jeigu kiekvieną kartą drausite sau suvalgyti gabalėlį šokolado, pyrago ar ledų, ilgainiui imsite savęs gailėti. Visos radikalios dietos po kiek laiko ima ir įgrįsta, kelia pyktį. Sveiko gyvenimo paslaptis yra subalansuota mityba, o tai reiškia, kad galima save kartais ir palepinti, tam kad išvengti apsiėdimo protrūkių.

Atsisakymas kilnoti svorius
Mankšta su svareliais ne tik padeda sudeginti kalorijas, bet ir stiprina širdies raumenis. Dėl šios priežasties jūsų medžiagų apykaita dar labiau padidėja. O tai, kad dažnas svorių kilnojimas užaugina nemoteriškus raumenis yra visiškas mitas, nes mes neturime tokio testosterono kiekio kraujyje, kuris skatina raumenų augimą.

Geriamos kalorijos
Jeigu gėrimas yra skystas, tai nereiškia, kad jame yra mažiau kalorijų nei maiste. Riebioje latte kavoje, kokosų piene arba martinio taurėje yra daugiau nei 500 kalorijų. Moterims vidutiniškai reikia 1800 kalorijų per dieną, todėl pasiskaičiuokite pačios, kiek dienos kalorijų suvartojate vien tik gurkšnodamos tokius gėrimus.

Dvigubos porcijos
Tikrai visos žinome posakį „Akys už pilvą didesnės". Ir jis velniškai teisingas, ypač kai apsilankome restorane, kur viskas atrodo taip skaniai, kad užsisakome ir sriubą, ir kepsnį, ir desertą. Tikrovė tokia, kad įpusėjusios kepsnį suvokiame - desertui vietos nebėra. Bet negi nesuvalgysi to, ką užsisakei... Todėl siūlau užsisakinėti maistą palaipsniui ir jeigu draugai ima trečią pyrago gabalą, nereiškia, kad ir jums reiktų daryti tą patį.

Alkanas apsipirkinėjimas
Daugelis iš mūsų apsipirkinėja iškart po darbų, tačiau tai nežada nieko gero. Kai apsipirkinėjama tuščiu skrandžiu, maistas renkamasis nelogiškai - vietoj sveiko maisto į vežimėlį keliauja saldumynai, užkandžiai ir pusfabrikačiai.