Kriaušės tipo kūno sudėjimas pasižymi „sunkia" apatine dalimi ir trapia viršutine. Teisingai parinkti drabužiai leis šiek tiek pakoreguoti apimtis reikalingoje vietoje. Madingi patarimai padės kriaušės figūros savininkėms atrodyti stilingai ir pasitikinčiai savimi. Tačiau prieš tai, kai pradėsite ieškoti reikalingų drabužių, verta įsitikinti dėl savo figūros tipo.

Kriaušės tipo figūrą galima supainioti su varpo tipo figūra. Kriaušei būdinga nedidelė krūtinė, aiškus liemuo ir platūs klubai. Dažnai tokio tipo figūros moterys  neaukšto ūgio.

Varpo figūros moters talijos beveik nematyti, figūra primena trikampį, „varpinės" moterys paprastai būna aukštesnės nei „kriaušinės", jų kojos nuo kelių labiau eina į šonus.

Džinsai

Kriaušės formos ypatumai: platūs klubai, neidealios formos kojos. Merginoms, kurių platūs klubai, stilistai pataria rinktis tiesius, klasikinius, o ne siaurėjančius džinsus. Siaurėjantys modeliai klubus dar labiau paplatina. Perkant verta įsitikinti, kad džinsinis audinys nelabai tamposi (kitaip yra rizika nusipirkti per mažus). Jei kalbėsime apie spalvą ir formą, tai pati geriausia spalva  tamsiai mėlyna, tad rinkitės šios, o ne pilkos ar juodos spalvos džinsus. Šviesiai žydri ir balti džinsai tik patrauks dėmesį prie apatinės kūno dalies. Ir jokių balinimų ties šlaunimis ar užpakaliu!

Nuotr. Asos.com / Ltd.

Palaidinės

Merginoms, kurių platūs klubai, reikia būti atidžioms renkantis palaidines, marškinius ir viršutinius drabužius. Megztukas turi būti ne striukas, o 510 cm žemiau viršutinės kelnių/sijono dalies. Pats geriausias kirpimas  „šikšnosparnis". Tokio fasono palaidinės vizualiai paplatins pečius, subalansuodamos viršutinę ir apatinę kūno dalis.

Plačių pečių iliuziją gali sukurti ir palaidinės plačiomis rankovėmis. Kriaušės figūros savininkės turi akcentuoti dėmesį į krūtinę. Gili V formos iškirptė, trumpas (iki juosmens) švarkelis  būtent tai, ko reikia. Taip pat rekomenduojamos tunikas su raišteliu ant talijos. Tai leidžia reguliuoti talijos plotį.

Dėvėkite šviesų viršutinį drabužį ir tamsų apatinį. Patraukti dėmesį prie krūtinės gali palaidinės su ryškiais raštais, gausia puošyba.

Nuotr. Asos.com / Ltd.

Sijonai

Besirinkdamos sijonus, daugelis merginų plačiais klubais ieško tam tikros formos, nors svarbiausias yra turbūt sijono ilgis. Optimalus variantas  šiek tiek virš kelių. Tokiu būdu, galima parodyti savo kojas, neakcentuojant dėmesio į klubus.

Stambius klubus sumažins skeltukas (šone arba priekyje). Jei kalbame apie spalvą, galite pasirinkti bet kokią. Patarimas: vienspalvis viršus ir apačia išlygins figūrą, ji bus nesuskaidyta, taigi atrodysite aukštesnė, lieknesnė. Rinkitės: klasikinius sijonus (sijoną-pieštuką), ilgus a la čigoniškus.

Geriau nesegėti sijono su raukiniais. Rinktis tiesų ar trapecijos formos, rauktą nuo juosmens. Pageidautina avėti aukštakulnius, kurie proporcingai „sustumdys" figūrą.

Nuotr. Asos.com / Ltd.

Suknelės

Pačios geriausios suknelės  sutraukiamos po krūtine arba sutrauktos ties liemeniu, o po to platėjančios nuo klubų. Suknelės neturi būti nei pernelyg laisvos, nei pernelyg siauros. Netinkamo dydžio drabužiai tik patrauks dėmesį į jūsų trūkumus. Tikrai nerizikuokite  nesivilkite aptemptos tiesios suknelės.

Valtelės formos kaklo iškirptė ir kitokios plačių formų iškirptės paplatins pečius, taip pat kaip ir viršutiniai drabužiai bei suknelės be petnešėlių. Žodžiu, jei turite korseto tipo palaidinę ir ilgą sijoną iš kelių kaskadų, atrodysite puikiai. Prie sijono vilkitės nertinį valtelės formos apykakle, užsikabinkite stambų vėrinį  štai ir ansamblis, kuris prikaustys dėmesį prie krūtinės.

Nuotr. Asos.com / Ltd.

Paltai ir striukės

Dažniausiai daugelis paltų ir striukių modelių yra su diržu, todėl galima nebijoti, jog figūra bus trikampė. Nuostabiai atrodys paltas iki klubų arba kelio vidurio.

Detalės

Vertikalios detalės (klostelės, juostelės, dekoratyviniai užtrauktukai, vertikalios siūlės) padeda „sulieknėti" klubams. Venkite gėlėtos, margos apatinės dalies, geometrinių figūrų (sijonų, kelnių).

Koketiški raukinukai, karoliukai ant suknelės arba sijono apačios subalansuos klubus. Gėlių raštais papuošta apačia taip pat atsvers „sunkius" klubus.

Verta vengti drabužių su detalėmis ant klubų: pridėtinėmis kišenėmis, kaspinais, raukiniais, ornamentais.

Langeliai jus praplės. Todėl languotiems sijonams ir kelnėms  ne.

Rinkitės: palaidines, megztinius, marškinius su plačia apykakle, kišenėmis ant krūtinės, vertikaliais raukinukais.

Nemaišykite daug spalvų, maksimaliai derinkite 23.

Dar keletas patarimų:

1. Nekreipkite pernelyg dėmesio į savo svorį, juk yra žymiai svarbesnių dalykų.

2. Toms, kurios nori sulieknėti, verta prisiminti: merginoms, kurių figūra yra kriaušės tipo, pirmiausia lieknėja viršutinė, o tik po to apatinė kūno dalis.

3. Kabinkitės ilgus auskarus ir karolius, vėrinius.

4. Rinkitės avalynę aukšta pakulne. Kiekvienas kulniuko centimetras panaikiną vieną kilogramą. Aukštakulniai ir diržiukas padės akimirksniu sulieknėti.

5. Rūpinkitės savo oda.

6. Pasitikėkite savimi (vyrams patinka pasitikinčios damos).

7. Gražiai pasidažykite.

O svarbiausia  normalūs vyrai žiūri ne į klubus ir papus (atleiskite, o į visumą: kūnas, stilius, individualumas, bendravimas, balsas, manieros. Tad nesusitelkite vien ties figūra bei jos trūkumais. Kitam vyrui tai bus didžiausias privalumas!