Riebalus deginančios sriubos yra nepaprastai populiarios Europoje ir JAV. Galiausiai jos pasiekė ir mūsų kraštus. Moteriški forumai lūžta nuo tokių sriubų receptų, kai kurios moterys, pabandžiusios šią sriubų dietą, tvirtina, kad negalėjo išsilaikyti iki jos pabaigos ir alpdavo nuo silpnumo. Kitoms pasisekė atsikratyti 8-10 kilogramų per dvi savaites.

Iš kur atsirado nekaloringų sriubų mada?
Amerikiečiai gydytojai kardiologai pasiūlė šį metodą pacientams, kurie turėjo atsikratyti didelio antsvorio prieš širdies operaciją. Valgydami daržovių sriubas, jie numesdavo iki 10 kilogramų, o kai kurie ir daugiau. Sriubų fenomenas: jas galima valgyti litrais bet kuriuo paros metu ir lieknėti. Sriuba turi mažai kalorijų, skystis labai greitai užpildo skrandį, taip sukurdamas sotumo ir komforto pojūtį.

O sriubos dietų ypatumas tas, jog daugelis žmonių negali išlaikyti dvi savaites, valgydami tą pačią sriubą. Be to, kai kurie negali įsivaizduoti gyvenimo be mėsos.
VERTA ĮSIDĖMĖTI. Dieta, kurios valgiaraštis yra vienas receptas, visuomet laikoma ekstremalia, nesvarbu, ar tai būtų kopūstų salotos, virtos morkos ar ta pati daržovių sriubytė. Todėl būtina dėl dietos pasitarti su savo gydytoju.

Pagrindas - svogūnų arba salierų sriuba

Riebalus degina dviejų rūšių sriubos - svogūninė ir iš salierų. Svogūninę moterys dar šiaip ne taip ištveria, tačiau salierų patinka ne visoms - dėl jos skonio ir kvapo.
Sriubų dieta paprastai žavisi tos moterys, kurios stengiasi sveikai gyventi, tad daržovių sriubos joms yra ne bjaurios, o tikras delikatesas.

Nepaisant skonio ir kvapo, stebuklinga sriuba yra tikrai veiksminga, ir per savaitę jūs galite atsikratyti 4-5 kilogramų. Dietos reikėtų laikytis 2 savaites (antroji savaitė yra skirta rezultatų įtvirtinimui), todėl galutinis rezultatas - atsikratysite 8-10 kilogramų.


VERTA ĮSIDĖMĖTI. Be sriubos, dar galima valgyti virtas ir šviežias daržoves, vaisius (tik ne kaloringuosius bananus). Gėrimai: vanduo, mineralinis vanduo, pomidorų sultys ir kitos sultys be cukraus, žalioji arbata, kava be cukraus ir pieno, kefyras. Būtina sąlyga: per 2 dietos savaites - nė lašo alkoholio, neleistinas netgi sausas raudonas vynas. Alkoholio jūs turite atsisakyti ir likus 24 valandoms iki dietos pradžios. Taip pat teks atsisakyti duonos, gazuotų gėrimų ir riebalų.
Jei numesite daugiau kilogramų, o norėsite ciklą pakartoti, padarykite 2 dienų pertrauką.

SVOGŪNŲ SRIUBA
Reikės:

  • 6 didelių svogūnų,
  • 1 ryšelio salierų,
  • 1 vidutinio dydžio kopūsto šerdies (galima ir dalį kopūsto),
  • 1 didelės žalios paprikos,
  • 1 skardinės konservuotų pomidorų.

Gaminimas: Supjaustykite daržoves, įdėkite jas į puodą ir užpilkite vandeniu, kad šis visiškai apsemtų daržoves. Virkite ant kaitrios ugnies 10 minučių, po to sumažinkite ugnį ir virkite tol, kol daržovės suminkštės. Į sriubą galima įdėti tik šiek tiek druskos ir pipirų. Šią stebuklingą sriubą galima valgyti bet kada, kai tik pajusite alkį, nors ir vidury nakties. Ją galite neštis net termose į darbą.

SALIERŲ SRIUBA
Reikės:

  • 200 g salierų,
  • 500 g morkų,
  • 500 g žalių šparaginių pupelių (galima šaldytų),
  • 6 didelių svogūnų,
  • 2 žalių paprikų,
  • 1 vidutinės kopūsto galvos,
  • 1,5 l pomidorų sulčių,
  • 800 g šviežių ar konservuotų pomidorų, sutrintų arba savose sultyse.

Gaminimas: Daržoves smulkiai supjaustykite ir užpilkite pomidorų sultimis. Skystis turi visiškai apsemti daržoves, todėl įpilkite ir vandens. Užvirinkite sriubą ir virkite ją 10 minučių ant kaitrios ugnies, o po to - ant silpnos ugnies tol, kol daržovės išvirs. Įdėkite šviežių žalumynų - petražolių, krapų, bazilikų ir t.t. Galima įdėti šiek tiek druskos ir pipirų.

ŠPINATŲ SRIUBA
Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Augalinį aliejų įpilkite į puodą ir jame apkepinkite svogūną su česnaku. 300 g špinatų (galima šaldytų) sudėkite į tą puodą ir troškinkite, kol lapai nesuminkštės. Pagal skonį pasūdykite ir įberkite pipirų. 125 g pieno ir 125 g grietinėlės supilkite į puodą ir virkite dar 5 minutes, po to sriubą susmulkinkite plakikliu ar virtuviniu kombainu. Paskaninkite patiekalą citrinos griežinėliu. Sriuba patiekiama šalta.

DIETINIAI ŠALTIBARŠČIAI
Stiklinę šalto kefyro sumaišykite su stikline virinto vandens. Tarkuotus virtus burokėlius, šviežią agurką, nedidelę svogūno galvutę supjaustykite ir užpilkite kefyro bei vandens mišiniu. Pasūdykite pagal skonį. Į lėkštę įdėkite šviežių krapų. Prie sriubos tradiciškai yra patiekiamos karštos virtos bulvės.Visos daržovių sriubos yra maistingos, turi nedaug kalorijų. Jei nenorite 2 savaites valgyti vienos ir tos pačios sriubos, galite virti skirtingas. Tokiu atveju, aišku, neatsikratysite 10 kilogramų, tačiau 5 kilogramų tikrai neteksite.