Prisiminiau patiekalą, kuris yra pakankamai lengvai pagaminamas (laiko šiek tiek užtrunka, bet jį, manau, galėtų padaryti bet kas) ir yra nerealaus skonio. Aš jų galėčiau suvalgyti nesuskaičiuojamą galybę...

Svarbiausia reikia turėti tešlą – labai labai ploną, kaip popieriaus lapą, bet kartu ir tvirtą. Įmanoma tokią pasigaminti patiems namuose, bet būtų labai daug vargo – ją reikėtų ilgai minkyti ir dar ilgiau kočioti, kol pasidarys tampri ir tvirta. Tad geriau nusipirkti jau paruoštos šaldytos „Spring Rolls“ tešlos parduotuvėje. Pakuotėse būna 40 lakštų, todėl užteks porai kartų.

Reikės:
20 „Spring Rolls" tešlos lakštų,
1 saldžiosios paprikos,
1 svogūno,
2 vidutinio dydžio morkų,
10 pievagrybių,
300-400 g vištienos filė,
1 kiaušinio,
sojos padažo,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas. Smulkiai supjaustykite vištienos krūtinėlę ir pamarinuokite sojos padaže maždaug 30 min. Smulkiai supjaustykite daržoves. Vištieną dėkite į keptuvę ir kelias minutes apkepkite aliejuje. Tada sudėkite visas daržoves, pagardinkite prieskoniais, įpilkite kelis šlakelius sojos padažo ir troškinkite maždaug 20-25 minutes.

Troškintą įdarą perkoškite per sietelį, kad liktų kuo mažiau skysčio.

Tuomet į lakštą dėkite šaukštą įdaro ir suvyniokite kaip voką. Užlenkiamus kraštus patepkite kiaušinio plakiniu, kad viskas tvirtai suliptų.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite paruoštus suktinukus. Vartydamos kepkite 4-5 minutes.

Skanaus!