Anot delfi.ua, pagrindinės spanguolių savybės yra kelios.

Antiseptikas. Anksčiau sutrintomis spanguolėmis žmonės tepdavo žaizdas, opas, įbrėžimus – jie greičiau užgydavo. Taip pat spanguoles patartina valgyti, sergant angina, kosėjant, sloguojant, nes ši uoga sugeba sunaikinti mikroorganizmus.

Organizmą stiprinanti priemonė. Spanguolės stiprina imunitetą, nes jose gausu vitamino C. Taip pat šios uogos praturtintos geležimi, todėl padeda, jei sergate anemija (mažakraujyste) arba kai suremia mėnesinių negalavimai. Uogose esantis jodas ir kalcis teigiamai veikia bendrą organizmo būklę.

Natūralus energetikas. Spanguolių gėrimas yra puiki tonizuojanti priemonė. Spanguolė žvalina ir kūną, ir protą. Tai neabejotinai geriau nei gerti energinius gėrimus.

Jauninamasis poveikis. Dėl spanguolėse esančių antioksidantų šios uogos dar vadinamos jaunystės eliksyru. Tie, kas reguliariai valgo spanguoles, jaučiasi jaunesni ir sveikesni. Būtent dėl tokių vertingų savybių spanguolių ekstrakto dedama į kosmetikos priemones.

Urologinių problemų naikintojas. Spanguolės geriau nei antibiotikai susidoroja su šlapimo pūslės uždegimu. Jei gersite sultis ar valgysite spanguolių uogas, tai tikrai išvengsite akmenų inkstuose.

Odos švarintojas. Ši uoga užkerta kelią įvairių bakterijų ir grybelių veisimuisi ant odos. Kaukės su spanguolėmis jaunina odą, ją regeneruoja. O jei papildysite visą jauninimo programą spanguolių preparatais „į vidų“, tai iškart pastebėsite, kaip gerėja odos būklė.

Pridedame origanalių - šiltų, sočių ir sveikų - salotų receptą.

Kuskuso salotos su cukinija, spanguole ir mėta

Reikės:
80 g kuskuso,
1 cukinijos,
40 g džiovintų spanguolių,
2 mėtos šakelių,
1 aštraus pipiriuko,
160 g rikotos sūrio,
1 gūželės salotinių cikorijų,
alyvuogių aliejaus.

Gaminimas. Suberkite kuskusą į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu (vandens virš kruopų turi būti apie 1 cm), uždenkite ir palikite, kol išbrinks.

Cukinijas supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite ant grotelių. Smulkiai supjaustykite pipiriuką, mėtų lapelius ir cikoriją – šiaudeliais.

Visus ingredientus sumaišykite su kuskusu, tada sudėkite rikotą ir spanguoles, prieskonius (jei reikia pagal skonį), apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Štai ir turite šiltas, sočias ir sveikas salotas. Skanaus!