aA
Iš tiesų tai guliašas yra vengrų patiekalas, ir netgi labiau sriuba, negu antrasis patiekalas. Bet mano namuose guliašas yra laikomas „tikru maistu“, priešingai negu visokie indiški, tailandietiški ar meksikietiški virtuviniai eksperimentai.
© Shutterstock nuotr.

Be to, privirusi didelį puodą guliašo, galiu sau leisti nebelysti į virtuvę porą dienų – šio sotaus patiekalo užtenka kelioms vyriškoms vakarienėms.
Taigi, šaltą žiemos vakarą kviečiu pasigaminti pilvukus šildančio guliašo. P.S. Labai gardu su marinuotais agurkėliais!

Reikės:
800 g kiaulienos nugarinės su mente,
8 didelių bulvių,
1 didelio svogūno,
1 didelės morkos,
3 šaukštų miltų,
4 šaukštų pomidorų padažo,
aliejaus,
maltos raudonosios saldžiosios paprikos,
kiaulienis prieskonių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir sudėkite mažais kubeliais supjaustykite kiaulieną. Uždenkite dangčiu ir pakepkite maždaug 10 minučių, kartais pavartykite. Mėsą pagardinkite druska, pipirais, kiaulienos prieskoniais, saldžiąja paprika, išmaišykite ir pakepinkite dar porą minučių.

Kai iš mėsos išsisunks daug sulčių, jas nupilkite į atskirą dubenėlį, keptuvėje neturi likti jokių skysčių. Tuomet mėsą keptuvėje apiberkite miltais, gerai išmaišykite ir suberkite į puodą, kuriame troškinsite guliašą.

Kol kepa mėsa sutarkuokite morką, smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite kitoje keptuvėje. Kai daržovės pasitroškins sumeskite į puodą. Bulves nuskuskite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite į puodą.

Viską užpilkite nuo mėsos likusiu riebiu sultiniu. Sultinys turi apsemti mėsą ir daržoves, jei taip nėra - įpilkite verdančio vandens.

Uždenkite ir troškinkite ant vidutinės ugnies 40-50 minučių. Prieš baigiant troškinti įdėkite pomidorų padažo, paragaukite ar netrūksta prieskonių.

P.S. Nepamirškite guliašo pamaišyti, nes vėliau gali tekti šveisti pridegusį puodą.

Skanaus!

Shutterstock nuotr.

Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Močiutės netekusi vilnietė sukrėsta: dėl popiežiaus vizito laidotuves teko nukelti (25)

Popiežiaus Pranciškaus vizitas daugeliui lietuvių tapo tikra švente, tačiau artimą žmogų...

Šimonytė: nebuvo nė vieno atvejo, kai būčiau parodžiusi poniai Starkevičiūtei duris (10)

Seimo narė Ingrida Šimonytė savo santykius su buvusia Europos Parlamento nare Margarita...

Pietų Kinijos jūroje – naujas incidentas: kinų ekspertas kalba apie tiksinčią bombą (6)

Kinijos vyriausybė neleido Honkonge prisišvartuoti JAV karinių pajėgų laivui. Incidentas...

Ušacko ultimatumas Gabrieliui Landsbergiui: tai primena gerai surežisuotą spektaklį atnaujinta 13.52 (239)

Trečiadienį kandidatas į prezidentus Vygaudas Ušackas viešai kreipėsi į Tėvynės Sąjungos -...

Patvirtintas kovos su kylančiomis kainomis planas: aštriausių pasiūlymų nebeliko (142)

Trečiadienį Vyriausybė apsvarstė planą, kaip didinti konkurenciją maisto produktų srityje bei...

Nemalonumai Klaipėdoje – vėjas verčia medžius (4)

Kaip įspėjo metereologai, rugsėjo 26 dieną pūs stiprus ir gūsingas vėjas. O dieną Lietuvoje...

STT pradėjo tyrimą dėl Registrų centro duomenų teikimo išskirtinėmis sąlygomis (1)

Specialiųjų tyrimų tarnyba ( STT ) trečiadienį pranešė, kad pradėjo ikiteisminį tyrimą...

Tikriausiai niekada nesusimąstėte, ką gali prekės pakuotė (1)

Pakuotės vaikų produktams, kurias galima spalvinti, gėrimų skardinės pakuotės, šviečiančios...

47-erių Daina Bosas papasakojo, kaip rūpinasi savo grožiu ir kokių patarimų turi dukrai (10)

Kiekviena moteris turi savo asmeninių grožio ritualų, kuriuos jos gauna ir perduoda iš kartos į...