aA
Iš tiesų tai guliašas yra vengrų patiekalas, ir netgi labiau sriuba, negu antrasis patiekalas. Bet mano namuose guliašas yra laikomas „tikru maistu“, priešingai negu visokie indiški, tailandietiški ar meksikietiški virtuviniai eksperimentai.
© Shutterstock nuotr.

Be to, privirusi didelį puodą guliašo, galiu sau leisti nebelysti į virtuvę porą dienų – šio sotaus patiekalo užtenka kelioms vyriškoms vakarienėms.
Taigi, šaltą žiemos vakarą kviečiu pasigaminti pilvukus šildančio guliašo. P.S. Labai gardu su marinuotais agurkėliais!

Reikės:
800 g kiaulienos nugarinės su mente,
8 didelių bulvių,
1 didelio svogūno,
1 didelės morkos,
3 šaukštų miltų,
4 šaukštų pomidorų padažo,
aliejaus,
maltos raudonosios saldžiosios paprikos,
kiaulienis prieskonių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir sudėkite mažais kubeliais supjaustykite kiaulieną. Uždenkite dangčiu ir pakepkite maždaug 10 minučių, kartais pavartykite. Mėsą pagardinkite druska, pipirais, kiaulienos prieskoniais, saldžiąja paprika, išmaišykite ir pakepinkite dar porą minučių.

Kai iš mėsos išsisunks daug sulčių, jas nupilkite į atskirą dubenėlį, keptuvėje neturi likti jokių skysčių. Tuomet mėsą keptuvėje apiberkite miltais, gerai išmaišykite ir suberkite į puodą, kuriame troškinsite guliašą.

Kol kepa mėsa sutarkuokite morką, smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite kitoje keptuvėje. Kai daržovės pasitroškins sumeskite į puodą. Bulves nuskuskite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite į puodą.

Viską užpilkite nuo mėsos likusiu riebiu sultiniu. Sultinys turi apsemti mėsą ir daržoves, jei taip nėra - įpilkite verdančio vandens.

Uždenkite ir troškinkite ant vidutinės ugnies 40-50 minučių. Prieš baigiant troškinti įdėkite pomidorų padažo, paragaukite ar netrūksta prieskonių.

P.S. Nepamirškite guliašo pamaišyti, nes vėliau gali tekti šveisti pridegusį puodą.

Skanaus!

Shutterstock nuotr.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Veryga apie 10 proc. brangsiančią degtinę: mokomės iš klaidų – degtinė buvo palikta per pigi (662)

Kitais metais valdžia planuoja ir dešimtadaliu didinti stipraus alkoholio akcizą, ir pertvarkyti...

Giedrius Drukteinis. Lietuvos grožio industrija tėra įprastas kiaulių tvartas (200)

Pastarasis konfliktas tarp Julijos Janus ir Juozo Statkevičiaus ne tik sukėlė nemažai...

Užkalnis. Žinau, už ką balsuosite rinkimuose (344)

Taip, aš tikrai žinau, kas bus išrinktas dirbti Daukanto aikštėje. Tiksliau, aš bijau, kad...

Rusija tulžingai reaguoja į Lietuvos sankcijas dėl užpuolimo Kerčėje: be atsako neliksite (1619)

Lietuva tapo pirmąja pasaulio valstybe, apsisprendusia dėl Kremliaus agresijos Kerčės sąsiauryje...

Orai: snigs beveik visur (2)

Artimiausiomis dienomis mūsų šalies orus lems pamažu nykstantis ciklonas. Ketvirtadienį dangus...

Šiauliuose atskleidė kitą mitingo dėl mokytojų pusę: moksleiviai ten buvo išsiųsti ne savo noru (508)

Trečiadienio vidurdienį prie Šiaulių miesto savivaldybės susirinko minia moksleivių, kurie...

Theresa May atlaikė balsavimą dėl nepasitikėjimo (69)

Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė trečiadienį vakare atlaikė balsavimą dėl...

Grybauskaitė: skambinau ir Petrauskienei, ir Skverneliui, tačiau premjeras žadėjo susitvarkyti pats (340)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susirūpinusi dėl etatinio mokėjimo reformos ir siūlė pagalbą...

„Olympique“ paskutinis pro pūgą prasibrovė į Čempionų lygos aštuntfinalį

UEFA Čempionų lygoje baigėsi grupių etapas. Trečiadienį buvo likęs tik vienas nežinomasis –...

Alkoholis turi naują geriausią draugą: gėdą sukelianti liga žudo tyliai (43)

„Ne, ne, man viskas gerai. Dirbu gerai, nepervargstu. Viršininkas geras. Uždirbu daug, tobulas...