Patiekalą pagaminsite greitai, nes tortilijos paplotėlių kepti nereikės - jų galima nusipirkti parduotuvėje. Taigi jums tereiks pasirūpinti aštriu įdaru.

Reikės:
600 g mėsos faršo (kiaulienos ir jautienos gali būti),
8 vienetų tortilijų,
3 šaukštų augalinio aliejaus,
800 g raudonųjų pupelių čili padaže (kartais ir baltas imu - dėl įvairovės),
100 g grietinės,
1 šaukštelio malto kumino,
2 svogūno galvų,
0,5 šaukštelio maltos raudonos paprikos,
3 svogūno laiškų,
2 šaukštų citrinos sulčių,
druskos,
2 česnako skiltelių.

Gaminimas. Svogūno galvas ir česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir pakepinkite svogūnus bei česnaką 3 minutes. Paskui sukrėskite ten pat faršą ir, maišydamos medine mentele, kepinkite apie 7 minutes.

Visą faršo įdarą pagardinkite druska, kuminu, paprika ir citrinos sultimis, gerai išmaišykite. Nukaiskite nuo ugnies ir perdėkite faršą į didelį dubenį.

Į keptuvę supilkite likusį aliejų (1 šaukštą), supilkite pupeles su visu padažu. Troškinkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydamos apie 3 minutes.

Pupeles suverskite į dubenį su paruoštu faršu ir gerai išmaišykite. Paragaukite - jei trūksta druskos, dar įberkite.

Svogūno laiškus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite žiedeliais. Tortilijas pašildykite ant sausos įkaitintos keptuvės po 30 sekundžių iš kiekvienos pusės. Paskui tortilijos blynų vieną pusę ištepkite grietine ir pabarstykite svogūno žiedeliais.

Ant kiekvienos paruoštos tortilijos dėkite mėsos įdarą ir suvyniokite vokeliu arba tūtele. Patiekite karštus tortilijos paplotėlius, o valgykite su grietine arba natūraliu jogurtu.