Gal ir teks ilgokai ruošti (pyragas keps daugiau nei valandą, o dar tešlą paruošti bei įdarą), tačiau tikiuosi, kad pagyrimai atpirks tas pastangas.

Pagaliau, tokį pyragą galima pasišildyti - kitą dieną jis dar skanesnis (apkeptų vakaryščių cepelinų fenomenas).

Reikės:
Įdarui:
1 šaukštelio smulkintų muskato riešutų,
2 šaukštų susmulkintų svogūno laiškų,
1 kiaušinio trynio,
500 g vištienos krūtinėlės be odelės,
250 g špinatų,
250 g sveriamos varškės,
druskos,
juodųjų maltų pipirų.

Tešlai:
3 šaukštų grietinėlės (12 proc.),
350 g miltų,
125 g sviesto,
1/3 šaukštelio druskos,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
2 kiaušinių.

Gaminimas. Paruoškite tešlą. Sviestą suminkštinkite ir išplakite iki baltumo. Įmuškite kiaušinius, supilkite grietinėlę ir vėl išmaišykite.

Miltus, kepimo miltelius ir druską prasijokite ant stalo, kad būtų kalnelis. Jo viduryje padarykite kraterį ir ten liekite grietinėlės, kiaušinio bei sviesto plakinį.

Užminkykite tešlą, suformuokite rutulį, suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.

Miltais pabarstykite stalviršį ir iš 2/3 tešlos iškočiokite ploną paplotį. Likusį tešlos gabaliuką padėkite atgal į šaldytuvą. Gilų kepimo indą ištepkite sviestu ir ten įklokite tešlos paplotėlį (žiūrėkite, kad tešlos kliūtų ir indo kraštams). Padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

Špinatus nuplaukite, kotelių atsikratykite. Lapus dėkite į puodą (be jokio vandens) ir statykite šį ant silpnos ugnies. Jums tereikia, kad špinatai suminkštėtų, apvystų. Paskui juos dėkite į kiaurapuodį.

Varškę, muskato riešutus ir kiaušinio trynį suplakite plakikliu, suberkite druską, pipirus, dar kartą viską išmaišykite.

Vištienos krūtinėles supjaustykite kubeliais arba juostelėmis. Iš šaldytuvo paimkite kepimo indą su tešlos papločiu, dėkite 1/3 vištienos gabaliukų. Ant jų dėkite paruoštą varškę, pabarstykite svogūno laiškais ir špinatais. Vėl pakartokite sluoksnius, užbaigdamos vištienos gabaliukais.

Kol kais orkaitė iki 180 laipsnių, iškočiokite likusią tešlą ir uždenkite tuo paplotėliu pyragą. Sandariai prispauskite kraštus, o už indo kraštų likusią tešlą nupjaukite (galite daryti juosteles ir uždėti ant pyrago viršaus suformuotą širdelę). Pyrago viršų subadykite šakute, šaukite orkaitėn ir kepkite 1 valandą 15 minučių. Skanaus!