aA
Šis patiekalas dar vadinamas Piemenėlių pyragu (Shepherd‘s Pie). Jo variantų – pilna. Pateiksime vieną iš jų.
© Shutterstock nuotr.

Man skaniausias - su faršu, pagardintu žaliais žirneliais ir morkomis. Tačiau šį kartą vietoj žirnelių dėsime konservuotas pupeles.

4 porcijoms reikės:
200 g konservuotų raudonų (ar baltų) pupelių,
250 ml karšto mėsos sultinio (arba karšto vandens),
1 šaukšto pomidorų padažo,
100-150 ml karšto pieno,
1 svogūno,
1 šaukštelio džiovintų (ar šviežių) čiobrelių,
500 g neriebaus faršo (vištienos, jautienos),
900 g virtų bulvių,
1 šaukšto miltų,
1 didelės morkos,
1-2 saliero stiebų,
25 g sviesto,
aliejaus,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
3 česnako skiltelių,
1 šaukštelio Vusterio padažo.

Gaminimas. Bulves nuskuskite, supjaustykite stambiais griežinėliais ir dėkite į puodą. Pridėkite česnako skilteles, įberkite druskos ir užliekite verdančiu vandeniu, kad jo virš bulvių dar būtų apie 2-2,5 cm. Statykite puodą ant viryklės ir virkite, kol bulvės išvirs, apie 15-20 minučių.

Įkaitinkite gilią keptuvę ir aliejuje 2-3 minutes pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, salierą sutarkuotą morką. Tada į keptuvę įpilkite kelis šaukštus karšto vandens ar sultinio. Sudėkite faršą ir maišydamos pakepinkite, kad nebūtų mėsos gumulėlių.

Į likusį sultinį supilkite pomidorų padažą. Iš keptuvės nupilkite nereikalingus skysčius, suberkite į faršą pupeles ir išmaišykite. Tad dar dėkite miltus, pilkite sultinį, čiobrelius ir Vusterio padažą. Išmaišykite, pagardinkite pipirais, druska ir dar troškinkite 10-15 minučių.

Virtas bulves (su česnako skiltelėmis) sugrūskite su sviestu ir karštu pienu, kol taps košė. Pagardinkite druska pagal skonį.

Į pašildytą kepimo formą supilkite mėsos ragu, o ant viršaus šakute paskirstykite bulvių košę.  Užkepėlę kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių, kol bulvių luobelė taps auksinio atspalvio.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Apsilankė legendiniuose Šventosios nameliuose: taupūs žmonės už tokią kainą čia gali praleisti visą savaitę (9)

Vasara – tikras atostogų metas, kai daugelis žmonių renkasi, kur praleisti laisvas dienas, o gal...

Išnarpliojo didžiąją Trakų paslaptį: požiūris į kibinus pasikeitė visam gyvenimui (58)

Svajodami apie oro kondicionierių, atsliūkiname prie savo pagrindinio tikslo – Trakų pilies ....

Gyvai / Lemiamas Europos lygos mūšis: „Žalgiris“ – „Honved“ tiesioginė rungtynių transliacija

Europos lygos pirmo atrankos etapo atsakomosiose rungtynėse Vilniaus „Žalgiris“ namuose priima...

Pasipiktino internetinių parduotuvių „administraciniu mokesčiu“: gal greitai turėsime mokėti ir už orą? (171)

„Pastebėjau, kad „ Pigu.lt “ pradėjo taikyti mistinį „Administracinį mokestį“ (2.99...

Įsileido į vieną prašmatniausių sostinės erdvių: toks projektas – pirmasis Vilniuje (13)

NT bendrovės „ Eika “ projektuojamo „ Live Square “ projekto darbai jau juda link pabaigos....

Gyvai / „Kitokie pasikalbėjimai“ su Vaidu ir Klajumu

Jeigu galvojate, kad broliai Lavrinovičiai yra didžiausias duetas-nesusipratimas Lietuvoje, tai...

Vijūnėlės dvaras jau pradėtas ardyti (155)

Savaitgaliais į Druskininkus suvažiuojantys poilsiautojai skuba gal jau paskutinį kartą pamatyti...

Putinas pasais apdalins dar daugiau rytų Ukrainos gyventojų (64)

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pasirašė įsaką, kuriuo Rusijos pilietybę...

Vasara trumpam sugrįžta: vėl bus +29 (44)

Penktadienį mūsų regione stiprės aukštesnio slėgio sritis, bet rytinė šalies pusė dar jaus...

Gatvę perbraižė, kliūtį paliko – KET pažeidėjais tapo visi, važiavę pro šalį (27)

Vieną Vilniaus gatvę kelininkai perbraižė ir pakeitė jos žymėjimą. Tačiau ryškiomis...