Man skaniausias - su faršu, pagardintu žaliais žirneliais ir morkomis. Tačiau šį kartą vietoj žirnelių dėsime konservuotas pupeles.

4 porcijoms reikės:
200 g konservuotų raudonų (ar baltų) pupelių,
250 ml karšto mėsos sultinio (arba karšto vandens),
1 šaukšto pomidorų padažo,
100-150 ml karšto pieno,
1 svogūno,
1 šaukštelio džiovintų (ar šviežių) čiobrelių,
500 g neriebaus faršo (vištienos, jautienos),
900 g virtų bulvių,
1 šaukšto miltų,
1 didelės morkos,
1-2 saliero stiebų,
25 g sviesto,
aliejaus,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
3 česnako skiltelių,
1 šaukštelio Vusterio padažo.

Gaminimas. Bulves nuskuskite, supjaustykite stambiais griežinėliais ir dėkite į puodą. Pridėkite česnako skilteles, įberkite druskos ir užliekite verdančiu vandeniu, kad jo virš bulvių dar būtų apie 2-2,5 cm. Statykite puodą ant viryklės ir virkite, kol bulvės išvirs, apie 15-20 minučių.

Įkaitinkite gilią keptuvę ir aliejuje 2-3 minutes pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, salierą sutarkuotą morką. Tada į keptuvę įpilkite kelis šaukštus karšto vandens ar sultinio. Sudėkite faršą ir maišydamos pakepinkite, kad nebūtų mėsos gumulėlių.

Į likusį sultinį supilkite pomidorų padažą. Iš keptuvės nupilkite nereikalingus skysčius, suberkite į faršą pupeles ir išmaišykite. Tad dar dėkite miltus, pilkite sultinį, čiobrelius ir Vusterio padažą. Išmaišykite, pagardinkite pipirais, druska ir dar troškinkite 10-15 minučių.

Virtas bulves (su česnako skiltelėmis) sugrūskite su sviestu ir karštu pienu, kol taps košė. Pagardinkite druska pagal skonį.

Į pašildytą kepimo formą supilkite mėsos ragu, o ant viršaus šakute paskirstykite bulvių košę.  Užkepėlę kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių, kol bulvių luobelė taps auksinio atspalvio.

Top naujienos
Pažymėti
Dalintis
Nuomonės