Mano šaldytuve beveik visada būna kopūstų ir šaldytos tešlos, todėl užsukus netikėtiems svečiams ar pačiai užsimanius greitos vakarienės gaminu šiuos pyragėlius. Draugai taip įprato prie šios tradicijos, kad net bijau kažką naujo jiems pasiūlyti. Kartą dariau su mėsa, žinoma, pati nevalgiau, bet artimiesiems patiko. Naudojau virtą kumpį, tad jei norisi sočiau, galite ir jūs pabandyti įmaišyti į kopūstus mėsytės.

Reikės:
500 g šaldytos sluoksniuotos mielinės tešlos,
500 g raugintų kopūstų,
5 šaukštų aliejaus,
1 kiaušinio (nebūtina).

Gaminimas. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite kopūstus. Nuolat pamaišydamos troškinkite apie 30 minučių. Jei sugalvosite gaminti su mėsa, ją įdėkite maždaug po 15 minučių, nuo kopūstų troškinimo pradžios.

Tešlai leiskite šiek tiek atsileisti, tuomet supjaustykite delno dydžio kvadratais. Kai kopūstai pasitroškins, dėkite jų ant kiekvieno kvadratėlio po nedidelį šaukštą, perlenkite pusiau ir tvirtai sulipinkite pyragėlio kraštus.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi (jei jūsiškė nesvyla, galite nenaudoti popieriaus), sudėkite pyragėlius. Kiaušinį išplakite, gauta mase teptuku nudažykite pyragėlių viršų - taip pateplioti, iškepę labai gražiai blizgės. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Skanaus!