Šie patarimai padės jums paruošti šį patiekalą tokį, kokio tikrai nebus gėda patiekti ant stalo!

Kaip iškepti tobulą kotletą?

Jei norite iškepti tobulą kotletą, pirmiausiai nereikia pirkti jau supakuoto faršo. Nežinia, kokios mėsos ten primaišyta.

Visada pirkite norimos mėsos file ir sumalkite ją mėsmalėje. Nepamirškite kruopščiai išvalyti - pašalinti plėvelę, išimti kremzles, kaulus ir venas.

Rekomenduojame maišyti kelias mėsos rūšis tokiomis proporcijomis: 1 kg jautienos - 1,2 kg kiaulienos arba 1 kg jautienos - 250 g riebalų. Tačiau kotletus galite kepti ir iš ėrienos, veršienos, vištienos, kalakutienos, elnienos.
Kotletai

Ar reikia įmušti kiaušinį? Žinoma, tai būtina. Svarbiausia - nereikia persistengti su kiaušiniais ir vienam patiekalui naudoti ne daugiau kaip 2-3 vienetus 1 kg mėsos. Antraip kotletai taps „sunkūs“.

Pakepinkite 200 g smulkiai pjaustyto svogūno. Galima į faršą dėti ir žalio, tačiau rekomenduotina jį sumalti mėsmalėje kartu su mėsa.

Duona - pagrindinis komponentas. Tik negalvokite, kad duona kotletų recepte atsirado iš noro pataupyti mėsos. Be duonos kotletai nebus tokie purūs. Tik svarbu išlaikyti tinkamas proporcijas. 1 kg mėsos - 250 gramų baltos duonos ir 300-400 gramų pieno ar vandens.

Galite naudoti sudžiūvusius kepaliukus. Nupjaustykite žievelės, supjaustykite į nedidelius gabalėlius, pamirkykite šaltame vandenyje ar piene. Kai trupiniai išmirks, kruopščiai sutrinkite ir sumaišykite su mėsos faršu. Dalį duonos porcijos galite pakeisti tarkuota bulve, moliūgu ar kita daržove.

Galite įdėti smulkintų prieskonių (paprikos miltelių, juodųjų pipirų, kalendros, čili) ir smulkintų žolelių (krapų, petražolių, kalendros). Nepamirškite druskos.

Dubenį su paruoštu įdaru pageidautina apdengus folija pusvalandį palaikyti šaldytuve, kad duona išbrinktų mėsos sultyse. Kotletus formuoti sudrėkinus rankas šaltame vandenyje.

Jei pageidaujate, galite apvolioti juos džiūvėsėliuose - dėl auksinės plutelės kotleto mėsa liks sultingesnė.

Kas nemėgsta džiūvėsėlių, kotletukus pamirkyti gali plakinyje (3 kiaušinius išplakti su 1-2 šaukštais pieno ar vandens) ir apvolioti miltuose.

Jei norite, kad kotletukai išeitų traškūs, galite sumažinti ugnį ir juos šiek tiek pakepti be dangčio.