Neturite cukinijos? Dėkite brokolių arba šparaginių pupelių. Kažko trūksta? Įpjaustykite kitąsyk pomidorą ar raudoną papriką. Žodžiu, toks karštas daržovių miksas, sulipintas kiaušiniais ir džiūvėsiais.

Smulkinam. Dedam. Kepam. Daržovių patiekalai - tai, ko reikia ne tik šiltą dieną.


Reikės:

2 bulvių,
2 morkų,
2 nedidelių cukinijų,
1 svogūno,
4 česnako skiltelių,
3 kiaušinių,
3 šaukštų maltų džiūvėsių,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 šaukšto smulkintų petražolių,
0,25 šaukštelio džiovintų bazilikų,
druskos,
juodųjų maltų pipirų.

Gaminimas. Nuplaukite daržoves, nuskuskite bulves bei morkas, nulupkite svogūną, česnaką ir imkitės darbo. Česnaką susmulkinkite smulkiai, o bulves, morkas, cukiniją, svogūną sutarkuokite stambia trintuve.

Daržoves sumaišykite su džiūvėsėliais, kiaušiniais, petražolėmis, bazilikais, druska bei pipirais. Turi gautis tokia daržovių tešla.

Kepimo formą ištepkite aliejumi ir sukrėskite paruoštą kugelio masę. Išlyginkite paviršių, apliekite likusiu aliejumi ir kepkite 50-60 minučių 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje. Viršus pasidengs dailia plutele.

Valgykite kugelį karštą! Aš mėgstu užsilašinti sojų padažo. Prie patiekalo tiks baltas sausas vynas.

Skanaus!

Shutterstock nuotr.