Kodėl vestuvėms reikalinga tema?

Vestuvių šventė yra ta dieną, kurią norisi prisiminti kaip gražią, tobulą pasaką. Poros dažnai persistengia planuodamos ir kartu išaugina šventės biudžetą. Šiuo atveju teminės vestuvės tikrai padės – iš anksto pasirinkta konkreti tematika bus tarsi rėmai, kurių nereikės peržengti. Kartu tema gali būti puikiu pasirinkimu ir mažesnio biudžeto vestuvėms, nepastebimai užmaskuoti vietas, kurioms bus galima pataupyti.
Teminės vestuvės visada yra truputį linksmesnės, nes nuo pat pradžios prasideda kaip savotiškas žaidimas. Svečiai taip pat priversti minimaliai pasiruošti temai, pavyzdžiui, rinktis tam tikros spalvos turintį garderobą. Pasitelkus fantaziją, galima sugalvoti daugybę temų, todėl drąsioms ir kūrybingoms, norinčioms išsiskirti poroms teminės šventės idėja itin tinka.

Kaip išsirinkti temą vestuvėms?

Pirmiausia jaunieji turėtų apgalvoti tas temas, kurioms jiems artimos. Čia verta prisiminti savo hobius, interesus, galbūt net ir mėgstamus filmus. Svarbu tai, kad tema būtų pakankamai žinoma – taip bus lengviau ją atskleisti. Jei konkrečios istorijos kūrimas per savo vestuves žavi, bet ieškote paprastesnio sprendimo, galima rinkti paprastos temos variantą. Tokiomis tematikomis paprastai yra pasirenkama spalva, gėlė arba užsienio šalies kultūra. Šios temos dažniausiai remiasi į stiliaus vientisumą ir akcentus, užtikrina gražų foną nuotraukoms, bet kartu suteikia ir daugiau erdvės laisviems nesusijusiems pasirinkimams.

Temą vestuvėms reikėtų pasirinkti pačioje šventės planavimo pradžioje ir iš karto žingsnis po žingsnio artėti prie jos įgyvendinimo. Svarbu, kad temą atspindinčius elementus, simboliką galima bus pakoreguoti ar net pakeisti, tačiau svarbu vieną kartą apsispręsti ir nekaitalioti pačios temos.

Daug teminių vestuvių idėjų rasite internete. Čia galite pasisemti įkvėpimo, bet aklai kopijuoti nėra patartina – pritaikykite temą sau, atskleiskite ją savaip. Taip bus lengviau ir realizuoti (teminės vestuvės populiarios Amerikoje, tačiau Lietuvoje kai kurių salės papuošimų ar kitų dekoro elementų rasti bus tikrai sunku), o šventės metu ir geriau jaustis.

Temos derinimas su paslaugų tiekėjais

Paslaugų vestuvėms tiekėjai – tai salės nuomotojai, maisto gamintojai, floristai, visažistai ir kt. Su jais numatytą temą reikėtų aptarti iš anksto. Profesionalai, su jaunavedžiais dirbantys ne vienerius metus pasiūlys, kaip lengviau ir įtaigiau sukurti šventinę nuotaiką.

Vestuvių fotografai taip pat gali patarti, kaip vizualiai geriau realizuoti temą. Be to, jiems gali būti reikalingas išankstinis pasiruošimas derinant, kokių nuotraukų norite, planuojant būtinų kadrų sąrašą. Pasak vestuvių fotografų, nuotraukos su pasikartojančiais akcentais susijungia į vientisą, nuostabų albumą.