Po kurio laiko jos gyvenimas akivaizdžiai pagerėjo, todėl ji ėmė skaityti paskaitas apie moterų ir vyrų santykius, harmoningų santykių kūrimą, moteriškumą ir apie tai, kaip įsileisti laimę į savo gyvenimą. Šiandien Asta dalinasi mintimis su jumis.

- Kokios temos dominuoja jūsų vedamuose seminaruose?

- Pradėjau nuo paskaitų tik moterims apie moteriškumą, apie santykius su savim, su vyru. Dabar pereinu į kitą etapą, į praktinius užsiėmimus, keičiančius nusistovėjusius neefektyvaus mąstymo modelius, klaidingas nuostatas.

- Kodėl nusprendėte pradėti vesti seminarus tokiomis temomis?

- Visu tuo domiuosi dėl savęs, nes aš noriu būti laiminga. O seminarus ar praktinius užsiėmimus vedu, nes linkiu žmonėms laimės, man patinka dalintis savo atradimais. Noriu gyventi laimingų žmonių bendruomenėje!
Asta Ivaškevičiūtė

- Kokią žinutę norite nusiųsti seminarų klausytojoms?

- Mus apgavo. Mes patikėjome, kad jei norime būti ko nors vertos šiame pasaulyje, turime nurungti vyrus vyriškais metodais vyriškose srityse. Kitu atveju negalėsime pasigirti, kad kažko pasiekėm gyvenime. Ir mes siekiame, kaunamės, nepasiduodame, konkuruojame. Vyriška energija veikia kaip narkotikas, ji duoda visagalybės iliuziją. Ir mes laikomės įsikabinusios tos iliuzijos iš visų jėgų. Kad tik niekas nepamatytų, jog esame silpnos. Kad tik pačios sau nepasirodytume silpnos. Nes būti silpnai – gėda...

- Kokie psichologiniai dalykai yra patys svarbiausi gerai moters savijautai?

- Gebėjimas ilsėtis, laiku sustoti, nepervertinti savo fizinių ir psichinių jėgų. Neapsiimti visų pasaulio įsipareigojimų, pareigų ir atsakomybių. Laiku eiti miegoti. Leisti sau sirgti. Leisti sau sustoti.

- Kaip apibūdintumėte, kas yra moteriškumas?

- Moteriškumas tai nėra standartas 90x60x90. Jei dabar visos moterys taptų moteriškomis, jos netaptų kaip seserys dvynės. Jos visos būtų skirtingos, unikalios, nepakartojamos, vienintelės visoje visatoje. Todėl, kas yra moteriškumas, kiekviena turi atsakyti pati sau.

- Ar šių dienų moterys gali būti vadinamos moteriškomis?

- Šių dienų visuomenėje moteriškumas, kaip ir vyriškumas, nėra vertybė. Kaip nėra vertybė ir daugelis kitų dalykų. Pavyzdžiui, savo dvasinės prigimties suvokimo paieškos, ryšio su Kūrėju atstatymas. Arba paprastesni dalykai kaip kantrybė, pagarba kiekvienai gyvai būtybei, atlaidumas. Kas gerai jaučiasi tokioje visuomenėje, neieško savęs nei kaip moters, nei kaip vyro, nei kaip žmogaus. O kas jaučia, kad čia kažkaip ne taip turėtų būti, ima ieškoti atsakymų ir išeities iš susidariusios padėties.

- Kokias didžiausias klaidas daro šiuolaikinės moterys? Kaip jų išvengti?

- Norėčiau pakalbėti ne apie šiuolaikinių moterų klaidas, o klaidas tų, kurios jau pradėjo ieškoti savo moteriškumo. Didžiausią nusivylimą ir įtampą patiria tos, kurios patiki, kad viskas nuo jų priklauso – santykiai su vyru, su vaikais, su aplinkiniais. Jos patiki, kad moteriška moteris būtinai turi būti nuo ryto iki vakaro angeliškos meilės ir ramybės prisipildžiusi, pėdomis žemės nesiekianti, dangiška būtybė. Ir jei jai nepavyksta tokia tapti, ima kaltinti save. Pykti taip pat yra moteriška! Neneikite savo negatyvių emocijų, nevenkite jų, negraužkite savęs už jas.

Kitas labai svarbus dalykas, kad daug vyriškos energijos turinčios moterys ryžtingai ima dirbti su savim, ima iš savęs daryti moterį su visa vyriška jėga. Tai irgi nuveda neaišku kur, bet tik ne prie tikrojo moteriškumo. Moteriškumas yra švelnumas. Tad pradėkime nuo savęs, būkime švelnios sau, pakančios ir atlaidžios sau. Kai pajėgsime iš savęs nereikalauti daugiau nei sugebame, galėsime ir su kitais elgtis moteriškai – švelniai, atlaidžiai ir su meile.

- Kokius patarimus galėtumėte duoti moterims, norinčios atrasti savyje daugiau moteriškumo?

- Moterys, kurios nori atrasti savyje daugiau moteriškumo, paprastai jau ieško jo. Ieško jo vaikščiodamos į paskaitas, skaitydamos knygas apie moteriškumą. Joms aš norėčiau patarti mažiau žinoti, bet daugiau daryti! Labiausiai nelaimingos mano gyvenime sutiktos moterys buvo tos, kurios daug žinojo, bet mažai tų žinių taikė praktikoje. Įdomus dalykas, jei žmogus kolekcionuoja žinias, bet jų nepritaiko praktikoje, tada jis ima gauti labai skirtingą, viena kitai prieštaraujančią informaciją ir galutinai pasimeta ir nebežino, ko griebtis. Tik tos žinios vertingos, kurios yra pritaikytos ir tapusios gyvenimo dalimi. Visa kita – nereikalingas balastas.

- Kaip manote, kokios yra 3 laimingo gyvenimo taisyklės?

- Siekti suvokti savo dvasinę prigimtį. Siekti atkurti savo harmoningą ryšį su kūrėju. Trečios taisyklės nėra (šypsosi).

- Koks moters vaidmuo turėtų būti šeimoje? Kokių klaidų reikėtų vengti moteriai norint sukurti darnius santykius?

- Šis atsakymas tinka ir vyrams, norintiems sukurti darnius santykius šeimoje. Pirmiausia, reikia tapti pačiai laiminga, o ne tikėtis, kad atsiras kažkas, kuris įdės tos laimės su šaukštu per viršugalvį. Nepagrįsti lūkesčiai, štai kas suteikia daugiausiai skausmo.