„Neretai apie tai, jog oda susiduria su žiemos pavojais, susimąstome tik tada, kai pajuntame pirmuosius to požymius – oda tampa sausa, suskeldėja, ją nemaloniai peršti, o kartais net skauda. Dėl to vėlyvas ruduo – pats metas imtis tinkamos ir šaltuoju metų laiku taip svarbios odos priežiūros“, – sako kūno priežiūros priemonių „Dove“ prekės ženklo vadovė J. Kravčenko.

Skaitykite 5braskes.lt ir savo išmaniajame telefone! Parsisiųskite programėles: „iPhone“;„Android“.

Rinkitės švelnius kūno prausiklius. Žvarbus vėjas, dažna temperatūrų kaita ir sausas šildomų patalpų oras – visa tai sparčiai sausina odą. Dėl to šaltuoju metų laiku reikėtų atidžiau rinktis ir kasdienį kūno prausiklį. Pirmenybę vertėtų teikti tiems, kurių sudėtyje yra ne tik putojančių medžiagų, bet ir vertingų drėkiklių – pavyzdžiui, odą puoselėjančių aliejų ar drėkinamojo kremo.

Įdomu tai, kad odos išsausėjimui įtakos gali turėti ir kasdieniai prausimosi įpročiai. Jei mėgstate lepintis karšta vonia ar dušu – žiemą vandens čiaupą reikėtų atsukti iki vidutinės temperatūros. Pasirodo, jog itin karštas vanduo gali kaip reikiant išsausinti odą.

Beje, net jei lauke spigina šaltis, reguliarus odos šveitimas būtinas ir žiemą. Tam, kad ši aktyviau atsinaujintų ir pašalintų nebegyvas ląsteles. Šaltuoju metų laiku galima rinktis vertingų aliejų pagrindu pagamintus šveitiklius su švelniomis šveičiamosiomis dalelėmis ar švelniais grūdeliais papildytą kūno prausiklį.

Įsiklausykite į odos poreikius. Tiek rudenį, tiek žiemą odą būtina drėkinti ir maitinti, jog ši būtų atsparesnė žiemos šalčiams. Tiesa, rinktis tik vieną arba kitą, žiemą – menka išeitis. Šaltuoju metų laiku svarbu įsiklausyti į odos poreikius ir aprūpinti ją ne tik būtina drėgme, bet ir maistinėmis medžiagomis bei vitaminais. Normalios odos savininkės gali rinktis turtingos sudėties kūno losjoną, tuo tarpu sausą odą rekomenduojama palepinti intensyvaus poveikio kūno kremu. Beje, jei vasarą šiam odos priežiūros ritualui ne visada skiriame pakankamai dėmesio, žiemą tai turėtų tapti kasdiene grožio rutinos dalimi. Palepinti odą kremu ar losjonu reikėtų kaskart nusiprausus duše ar vonioje.

Nepamirškite jautrios rankų ir pėdų odos. Net jei dėvite šiltas pirštines, rankų oda bene pirmoji pajunta neigiamą šalčio poveikį. Pasirodo, jog plonoje plaštakų odoje beveik nėra riebalinių liaukų, todėl ši kur kas jautresnė žiemos žvarbai. Taigi, intensyvaus poveikio rankų kremas – vienas būtiniausių žiemos palydovų. Kaskart nuplovus rankas rekomenduojama įtrinti jas kremu.

Tiek rudenį, tiek žiemą daug laiko praleidžiame dėvėdami sunkius uždarus batus, o tai apsunkina pėdų odos kvėpavimą. Būtent šaltuoju metu laiku dažniau kamuoja nuospaudos ir suragėjusi kulnų bei pėdų oda. Dėl to labai svarbu jau dabar pradėti rūpintis ne tik atvirais odos plotais, bet ir nepamiršti pėdų. Jas rekomenduojama reguliariai palepinti intensyvaus poveikio drėkinančiu ir maitinančiu kremu, bei nušveisti pėdų šveitikliu ar pemza, kad pėdų oda išliktų švelni ir minkšta.