Skaitykite 5braskės.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Kolageno kaukės išties suminkština odą ir padidina jos elastingumą, tačiau galima odą lyginti ir tuo, ko rasite virtuvėje, – želatina. Tai iš esmės tas pats kolagenas, tik gautas perdirbant jungiamuosius gyvulinės kilmės audinius (kremzles, sausgysles, kaulus, odą). Palyginti su kolagenu, želatinos molekulės yra mažesnės, taigi jos geriau įsigeria į odą. O 100 g želatinos parduotuvėje kainuoja vos kelis litus.

Daugiau nei 85 proc. želatinos sudaro baltymai. Taigi jeigu ją užtepsite ant veido kaip kaukę, tai ji drėkins ir minkštins odą, išlygins raukšleles. Be to, želatinos kaukė turi plastikos savybių – stingdama ant veido, ji patempia odą, sutraukia poras, formuoja taisyklingą veido kontūrą.

Kaip paruošti kaukę?

Būdas tikrai nesudėtingas. 1. Pradėti reiks nuo želatininio pagrindo paruošimo. Vienai veido kaukei užtenka 1 šaukštelio želatinos. Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje (1 dalis želatinos ir 6–9 dalys vandens) – palaikykite apie valandą. Paskui pakaitinkite ant silpnos ugnies (galima ir įleidžiant indą su želatina į vandens vonelę) nuolat pamaišydamos – kad neprisviltų (tai užims apie 1–2 minutes). 2. Į paruoštą želatinos pagrindą galima dėti kitų naudingų komponentų (iki 2 šaukštų), parenkant juos pagal odos tipą.

RIEBIAI odai galite išspausti vaisių ar uogų sulčių – citrinos, apelsinų, greipfruto, raudonųjų ar juodųjų serbentų, vyšnios, spanguolių, bruknių, dėti pomidoro minkštimą, braškes, pilti kefyrą, kiaušinio baltymą, dėti mielių.

NORMALIAI ir MIŠRIAI odai tiks kriaušės minkštimas, slyvos, obuoliai, kiviai, abrikosai, pienas, neriebi grietinė, avietės.

SAUSAI ir VYSTANČIAI odai, linkusiai į sudirgimus, padės į želatiną įmaišytos vynuogių sultys, avokado, persimono, banano, moliūgo, meliono, agurko minkštimas; grietinėlė, žalioji arbata, ramunėlių nuoviras, alijošiaus sultys, kiaušinio trynys.

Kai pagal savo odos tipą įdėsite reikalingus ingredientus, masę gerai išmaišykite. Kaukė turi būti želės konsistencijos. Tepkite ją ant veido plokščiu šepetėliu. Kaip pajusite, kad kaukė ima sausėti, suvilgykite vandeiu arba užtepkite dar vieną sluoksnį. Po 15 minučių kaukės nebešlapinkite – tegu paskutines 5–7 minutes ji sutraukia veido odą. Tuomet geriau gulėti ramiai, nedaryte jokių mimikos raukšlių.

Kaukę nuvalykite šiltu arba drungnu vandeniu su vatos diskeliu. Paskui veidą nusausinkite rankšluosčiu ir užtepkite įprastiniu kremu.