Šiame recepte visgi parašiau, kaip gaminau troškintus kopūstus ir
kokio kiekio jų reikėtų šiam pyragui. Iš anksto turint troškintų
kopūstų, pats pyrago kepimas neužima daug laiko. Šis pyragas gali būti
puiki greita ir skani vakarienė.

Reikės:
500 g raugintų kopūstų,
saujos džiovintų baravykų ir voveraičių (arba kitų mėgstamų grybų),
2 didelių svogūnų,
aliejaus (kepimui),
400 g sluoksniuotos mielinės tešlos,
kmynų,
pieno (pyrago aptepimui).

Gaminimas. Džiovintus baravykus su voveraitėmis prieš kelias valandas užmerkite verdančiame vandenyje.
Išmirkusius grybus nuplaukite, bet skysčio, kuriame jie mirko neišpilkite. Grybus ir svogūnus supjaustykite.
Keptuvėje apkepkite svogūnus, kai jie pagels sudėkite grybus, kai ir jie apkeps sudėkite raugintus kopūstus. Lengvai viską apkepkite, tada supilkite skystį, kuriame mirko grybai. Kopūstus troškinkite apie 40 min.
Kepimo formoje ištieskite iškočiotą sluoksniuotą tešlą, ją subadykite šakute, ant tešlos sudėkite troškintus kopūstus su grybais.
Ant kopūstų dėliokite tešlos juosteles skersai ir išilgai pyrago, kurias aptepkite pienu ir apibarstykite kmynais. Pyragą kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį.

Skanaus!