Moterys yra skirstomos į dvi grupes: rankinių arba batelių. Vyrai būna arba krūtinės, arba užpakaliuko grupės.

Na, o tam, kad šie du privalumai būtų pabrėžti, pasirodo, gali pasitarnauti ir rankinė. Pasirinkti jūsų kūnui tinkamą rankinę yra taip pat svarbu, kaip ir pasirinkti tinkamus drabužius, tačiau tik nedaugelis žmonių tai supranta. Žinote jūs tai, ar ne, tačiau rankinės, kurias jūs mėgstate ir dažniausiai nešiojate, turi prie jūsų derėti labiau nei jūsų rūbai, jos turi pagražinti jūsų kūno tipą. Na, nebent jūs perkate rankinę todėl, kad ji yra labai madinga, o tai jau visiškai kita istorija.

Paklausite, ar spalva irgi turi įtakos. Žinoma! Visuomet geriausia rinktis pagrindinius atspalvius, kurie geriausiai tiks prie jūsų turimų drabužių, nebent jūs turite nemažai lėšų ir galite sau leisti įsigyti įvairiausių spalvų, audinių ir modelių rankines. Aksesuarai turi būti įdomūs ir kažką apie jus pasakyti, išreikšti jūsų stiliaus pojūtį bei jūsų individualumą. Tokiu atveju rankinę reikėtų labiau derinti prie jūsų aprangos, nei prie jūsų kūno tipo. Tačiau jei jums svarbu, kaip jūsų rankinė dera prie jūsų kūno sudėjimo, tuomet spalvos yra tikrai svarbios.

Pavyzdžiui, jei jūs apsirengėte vienspalviai, nepaprastai ryškios spalvos rankinė „nutrauks“ jūsų kūno linijas. Priklausomai nuo to, ties kuria jūsų kūno vieta rankinė bus nešiojama, jūsų pasirinkta spalva gali padaryti taip, kad jūs atrodysite ilgesnė, trumpesnė ar putlesnė. Taip pat, kaip rūbų parinkimas pagal atspalvius padeda „pailginti" kūną, jūsų rankinės derinimas su jūsų apranga padės išvengti dėmesio blaškymo ir sukurs geresnį vaizdą.

Visiems figūros tipams

Paprastos, grynos delninukių linijos papildo daugelį kūno formų. Ji tinka visoms progoms ir stiliui suteikia prabangos, lengvumo pojūtį. Ją galima neštis rankoje, pasikabinti ant riešo ar pasikišti po ranka. Dauguma jų yra plokščios, tad jos neiškraipo kūno linijų. Jūs galite padaryti ją svarbiausiu akcentu arba paslėpti nuo kitų žvilgsnių. Minkštos, neapibrėžtos formos, per petį permetamos rankinės taip pat puikiai tinka, nes jos subliūkšta ir priglunda prie kūno taip sumažindama bendrą viso silueto dydį ir apimtį.

Smulkioms moterims

Jums geriausiai tiks mažesnės rankinės su trumpesniais dirželiais ar rankenomis. Rinkitės tokią rankinę, kuri turėtų kuo mažiau aksesuarų ir blizgesio. Kai kūnas smulkus, aksesuarai turi būti paprasti ir derantys su jūsų apranga. Jūsų rankinė neturėtų varžytis su jūsų smulkiu kūnu.

Aukštaūgėms moterims

Daugelio stilių rankinės puikiai papildys jūsų figūrą. Didelis ūgis suteikia savotišką „drabužių pakabos“ statusą, gerąja prasme, tad jums puikiai tinka aksesuarai. Tačiau nepamirškite, kad ypatingai didelės rankinės tik pabrėš jūsų išstypimą, o mažos subtilios rankinės pasimes ant jūsų. Per petį permetama rankinė ilga rankena, „kibiro formos" krepšiai ar rankinės, savo siluetu primenančios bananą - tai jums sukurti modeliai. Išskirtinio dizaino rankinės ir rankinės su išskirtinėmis detalėmis taip pat puikiai tiks prie jūsų aukšto ūgio.

Apkūnioms moterims

Rinkitės rankinę, kurių apimtis ir dydis būtų proporcingi jūsų siluetui. Tebūnie rūbai būna paprasti, o rankinė būna išraiškinga. Miniatiūriniai rankinukai (angl. pochette), kuriuos pasikišite po ranka, tik pabrėš jūsų apkūnumą. Rankinė turi būti virš ar po pilniausiomis jūsų kūno dalimis, o ne ties jomis. Pasistenkite laikyti savo rankinę toliau nuo kūno, jei įmanoma, neškitės ją rankoje, pasikabinkite ant alkūnės ar laikykite žemai, net gi ties keliais.

Moterims su didele krūtine arba dideliais klubais

Svarbiausias patarimas - jūsų nešiojama rankinė turėtų būti žemiau jūsų krūtinės ir virš jūsų klubų, niekuomet ties jais. Tai padės jums išvengti papildomo padidinimo ten, kur jums tikrai nereikia. Išmėginkite standžią rankinę, kuri kontrastuos ir balansuos su jūsų kūno linijomis.

Vidutinio dydžio (8 - 12 dydis) moterims

Jums bus lengviausia rinktis rankinės, kurią nešiosite, dydį, formą ir stilių, nes daugelis jums puikiai tiks. Todėl rinkitės vidutiniškas rankines, tokios, kaip ir jūsų kūnas. Venkite kraštutinybių, labai didelių ir labai mažų, ir viskas bus gerai.

Pabaigai, visuomet pirkite tai, kas jums patinka. Kai ką nors dėvėdama jūs jaučiatės gerai, tuomet jokios taisyklės nebegalioja. Puiki rankinė yra jūsų stiliaus tęsinys ir vienas iš geriausių būdų išreikšti jūsų asmenybę per aprangą. Tinkama rankinė gali jus surasti, kai jūs jos net neieškote, tad keliaukite apsipirkti ir pasilinksminkit!