Taip, flirtuojantys atrodo ne itin rimtai. Bet tai jo tokia ir paskirtis - nerimtai pabendrauti! Flirtas dažnai padeda išreikšti tai, ko realiame gyvenime nebūtų: užimti tam tikrą poziciją, įsijausti į vaidmenį, pajusti savo galią - kūno, balso, žvilgsnio.

Flirtas - tai žaismingas šniukštinėjimas, kiek vienas kitam derate, kiek esate patrauklūs ir įdomūs. Žinoma, jei tai kalbame apie lengvą pasišnekučiavimą bare. Tačiau flirtas darbe turi kitokių atspalvių.

Kolegos tuoj ims apkalbėti, kad štai tie du viens kitam jaučia simpatiją, kad vis dažniau galima juos pamatyti kur nors besišnekučiuojančius ir bekvatojančius. O argi tai ką nors reiškia? Nebūtinai tarnybinio romano pradžią. Galbūt juos galima priskirti kategorijai žmonių, kurie yra priklausomi nuo flirto, kaip jų rūkantys kolegos - nuo tabako.

O leidinys „Corriere della Sera" tikina, kad gali būti ir kita priežastis. Jei vyras darbe, praeidamas pro kolegę, stabteli su ja paflirtuoti, tai greičiausiai jis tiesiog... nuobodžiauja. Vyrui flirtas darbe - tik būdas pratempti laiką, kad tik nereikėtų daryti neįdomios užduoties.

Tuo tarpu moterų flirto priežastys kitokios - jos flirtuoja dėl malonumo! Psichologas Chadi Moussa, pristatęs tyrimo rezultatus vienoje konferencijoje, teigė: „Mūsų tyrimo tikslas buvo išsiaiškinti, ar teisinga yra įsišaknijusi nuomonė, kad flirtas padeda siekti karjeros ir pajusti didesnį pasitenkinimą darbu. Gauti rezultatai paneigia šitą mitą".

Britų atliktame eksperimente dalyvavo daugiau nei 200 žmonių nuo 21 iki 68 metų. Jiems buvo pateikti klausimai, ar jie kada nors flirtavo darbe, ar darbas jiems teikia pasitenkinimą, ar patenkinti santykiais su kolegomis. Paaiškėjo, kad moterys, flirtavusios su kolegomis, buvo patenkintos savo darbu kaip ir tos, kurios palaikė kolegiškai draugiškus ryšius su vyrais.

O vyrai, flirtavę darbe, kaip tik išreiškė savo nepasitenkinimą darbu priklausomai nuo užduočių sudėtingumo lygmens. Rezultatai tik patvirtino, kaip tampriai yra susijęs vyro nepasitenkinimas darbu, užduočių skyrimas ir jų sukeltas nuobodulys bei troškimas flirtuoti su bendradarbėmis. Taigi, jei kolega nuolat flirtuoja, tai jam darbas kelia nuobodulį.