Prieš kelis mėnesius pasirodė tyrimas, kuris sudaužė daugelio moterų širdis. Tyrime, kurį atliko ir kurio išvadas pateikė puikūs žmonės iš „OKCupid“, atskleidžiama, kad vienintelis dalykas, kuris vyrus išties žavi moteryse – jaunystė. Pamenate tą tyrimą? Na žinote, tą, kurio pagrindinė mintis – jei esate vyresnė nei 22 metų, jums nebelieka nieko kito, kaip šliaužti po kokiu akmeniu ir laukti mirties? Vargu ar įmanoma pamiršti tokį straipsnį.

Viena eilutė straipsnyje ypač depresyviai nuteikia: „Peržengusi 22 m. ribą, moteris tampa proporcingai vis mažiau patraukli vyrams.“ Tiesiog puiku. Galbūt ši „išmintis“ ir būdinga tiems vyrams, kurie baimindamiesi senatvės tarsi paklaikę vampyrai vaikosi jauno kraujo – merginos, kuri jiems labiau tiktų į dukras ar net anūkes.

Laimei, buvo paskelbtas ir kitas tyrimas, kurio išvados visiškai priešingos. Taip, mielosios, net ir tos iš mūsų, kurioms daugiau nei 22 m., dar turi vilties.

Naujame tyrime, kurio išvados pateiktos apklausus 450 tūkst. internetinės pažinčių svetainės „EliteSingles“ lankytojų, paaiškėjo, kad 20–29 m. vyrai mieliau susitikinėja su vyresnėmis moterimis.
Nors ir šiame tyrime patvirtinta, kad vyrai iš tiesų labiau dairosi į jaunesnes moteris, vidutinis jiems labiausiai tinkantis amžiaus skirtumas buvo 11 metų jaunesnės nei jie. Net ir vyresni nei 60 m. vyrai buvo ištikimi šiam 11 metų skirtumui.

Bet grįžkime prie jaunuolių, kuriems patinka brandžios damos.

Psichologo Samo Oweno teigimu, tai, kad vyresnės moterys sulaukia vis daugiau jaunesnių vyrų dėmesio, greičiausiai yra susiję su pokyčiais visuomenėje.

„Ko gero tai parodo pokyčius šiuolaikinėje visuomenėje, pasikeitusius lyčių vaidmenis, vis didesnę vyrų ir moterų lygybę, – sako S. Owenas. Jauni vyrai šiais laikais tikriausiai pastebi, kad vyresnės moterys puikiai suderina daugybę pareigų (karjerą, vaikus, namų ruošą, sportą, finansų, socialinį gyvenimą), dėl to jos intriguoja jaunus vyrus ir juos traukia kaip saugus užutekis.“ 

Vis dėlto, nepaisant jaunuolių svajų, tyrimas parodė, kad moterys poroje mėgsta būti jaunesnės. Net vyresnės nei 50-ies moterys tikisi sutikti šešeriais metais vyresnį vyrą. O jaunas moteris traukia vyrai, kurie už jas vyresni iki 10-ies metų. Jei moteris ir sutinka susitikinėti su jaunesniu vyru, jis turi būti jaunesnis ne daugiau nei trejais metais, nes, tiesą sakant, vyrai ir taip vėliau subręsta.