Ir tuo didžiuojuosi. Nes pažadas, be kasdienio pasivaikščiojimo dar įtraukti ir sporto klubą, kol kas lieka pažadų sąraše. Akių nebado, sąžinės neėda - juk dar TIK 15 dienų šiuose metuose prabėgo. Pažanga ta, kad vėlai vakare nieko nevalgau, tik geriu. Vandens, bet nedaug. Kokia gudrybė to nevalgymo? Tiesiog anksti išsivalau dantis :D
O dabar dar sumąsčiau moteriškai save apgauti ir bent jau kažką nuveikti savo kūno (ir savijautos) labui. Pagreitinsiu medžiagų apykaitą!
Termogenezė – organizmo sugebėjimas gaminti šilumą, deginant kalorijas. Šiluma reikalinga normaliam įvairių mūsų kūno sistemų darbui. Paspartinsite termogenezę – sudeginsite daugiau kalorijų, o tai reiškia - numesite nereikalingus kilogramus.
TAIP PAT SKAITYKITE:
10 dalykų, kurie labiausiai lėtina medžiagų apykaitą ir trukdo sėkmingai mesti svorį
Garsios Rusijos dietologės DIETA: kilogramai negrįžta!
Pamatyk, kokioje pilyje A. Pugačiova su M. Galkinu augina dvynukus (FOTO)
Žinoma, tie procesai priklauso nuo daugelio veiksnių: jūsų lyties, amžiaus, kūno sudėjimo ir, žinoma, genų. Regis, tu tunki netgi nuo kvėpavimo, o kolegė šlamščia kuo ramiausiai kepsnius ir bulvių traškučius, o yra plona kaip dviračio rėmas.
Tačiau, jei norite pagreitinti medžiagų apykaitą, esminės taisyklės yra dvi: pirma, valgyti dažnai ir po nedaug, o antra, rinktis tik tuos produktus, kurie paspartina metabolizmą.
Produktai, kurie pagreitina medžiagų apykaitą
Kalorijų organizmas sudegins daugiau, jei į valgiaraštį įtrauksite šiuos maisto produktus. Jie paprasti ir stebuklingai veikiantys:
* riebi žuvis (skumbrė, sardinė, lašiša, upėtakis) – joje gausu žuvų taukų, Omega-3 rūgščių – geriausio kuro kalorijoms deginti;
* čili pipirai – net jeigu dega gerklė, vėliau tas karštis nuslopsta, o geras darbas organizmui padarytas;
* jūros dumbliai – jie normalizuoja skydliaukės darbą. Skydliaukė atsakinga už medžiagų apykaitą, todėl kuo geriau ji dirba, tuo mums naudingiau;
* kava – pienas puodelis šio gėrimo pagreitina medžiagų apykaitą 10 procentų. Tačiau daugiau per dieną gerti nereikėtų – užtenka ir to vieno puodelio;
* tamsiai žalios daržovės (gražgarstės, brokoliai, špinatai) – vitaminų šaltinis ir naudinga ląsteliena. Ją virškindamas organizmas sueikvoja daugiau kalorijų, nei iš jų gauna – nuostabu!
* pomidorai – naudingi dėl tos pačios priežasties, kaip ir tamsiai žalios daržovės. Be to, pomidorai dar turi naudingų rūgščių, kurios padeda inkstams pašalinti medžiagų apykaitos produktus ir reguliuoti organizmo skysčių sudėtį organizme;
* grūdėta duona – vėl ta pati naudinga ląsteliena;
* apelsinai ir mandarinai (kiti citrusiniai vaisiai) – jie padeda sudeginti iki 100 papildomų kalorijų per dieną;
* baltymai – mėsa, žuvis bei tofu sūris pagreitina termogenezės procesą;
* žalioji arbata – pagrindinis riebalus deginantis produktas.