Štai valgiaraštis, kuriame išlieka trys dienos valgymai ir užkandžiai, tačiau mažėja antsvoris.

PUSRYČIAMS

Renkamės tuos produktus, kurie degina riebalus, apjuosusius mūsų taliją.

1. Avižos. Avižinėje košėje gausu ląstelienos, kuri padeda normalizuoti cukraus lygį kraujyje. Avižos sugeba pamažinti cholesterolio ir atsikratyti blogųjų riebalų rūgščių. 

2. Dietologai tvirtina, kad organizmas sudegina daugiau kalorijų, virškindamas kiaušinius nei pusryčius iš sveikų grūdų. Kiaušiniai - idealus būdas pradėti dieną (viename vidutiniškai tik 75 kalorijos). 

3. Žalioji arbata, remiantis tyrimais, pagreitina medžiagų apykaitos procesus. Joje esantys katechinai - organiniai junginiai - degina riebaliukus tokiu pačiu principu kaip ir kofeinas.

UŽKANDŽIAI

Itin svarbu paisyti, kad organizmas per dieną gautų reikiamą kiekį maistingųjų medžiagų. Jei užkandžiams rinksitės bulvių traškučių saują ar kokį sumuštinį, tai pilvas niekur nedings. Todėl užkandžiaukite sveikai ir nedidelėmis porcijomis.

1. Vaisiai (uogos, arbūzas, melionai, kriaušės, obuoliai) tiks idealiai. Jie suteikia sotumo jausmą, juose nedaug kalorijų. Atsisakykite bananų ir vynuogių - iš jų menka nauda.

2. Daržovėse (morkos, ridikėliai, cukinijos) yra daug maistingųjų medžiagų ir mažai kalorijų, 

3. Žali arba skrudinti migdolai  - puikus užkandis, kuris priverčia užmiršti alkį gana ilgam laikui. Tačiau pasimėgaukite tik sauja, nes riešutai - itin kaloringi.

PIETUMS

Pietūs turėtų jus aprūpinti energija visai dienai. Todėl rinkitės patiekalus iš šio sąrašo.

1. Baltas sūris - baltymų šaltinis. 

2. Vištiena - puikus energijos šaltinis raumenų veiklai. Galite valgyti keptą vištieną, tačiau odeles  be gailesčio meskite į šiukšlių dėžę. 

3. Įvairios salotos be riebių padažų.

4. Ekspertai mano, kad geriausias pietų pasirinkimas - sriuba (kreminė, sultinys, daržovių). 

VAKARIENEI

Labai dažnai kalbame apie vakarienės laiką, tačiau pamištame svarbesnį dalyką - vakarienės kokybę ir kiekį. Tyrimai parodė, kad tose šeimose, kuriose daugiau dėmesio skiriame subalansuotai vakarienei (ruoštai namuose), nariai mažiau kenčia dėl antsvorio. Tinkami produktai:

1. Jautiena arba vištiena (pageidautina filė).

2. Ankštinės daržovės. Pasak dietologų, pupelės mus aprūpina baltymais, geraisiais riebalais ir angliavandeniais.

3. Įvairūs grūdai - puikus garnyras patiekalams. Juose yra ląstelienos, baltymų, cinko, geležies bei vitamino E.