Būtent šie produktai labiausiai spartina medžiagų apykaitą ir degina kalorijas.

Rudieji ryžiai ir avižinė košė
Ruduosiuose ryžiuose, avižose, rupių miltų duonoje yra gausu angliavandenių, kurie pagreitina chemines reakcijas mūsų kūne. Ryte suvalgę dubenėlį avižinės košės, aprūpinsite organizmą lėtai išsiskiriančiais angliavandeniais, todėl jūsų energijos lygis visą dieną išliks pastovus.

Aitrioji paprika
Nesvarbu, ar patiekaluose vartosite čili miltelius, ar džiovintus čili pipirus, ar šviežią jalapeno pipirą, aitrioji paprika yra paprastas būdas pagreitinti jūsų medžiagų apykaitą. Juose yra medžiagų, kurios stimuliuoja receptorius ir pagreitina kraujo apytaką.

Brokoliai
Šiuose kopūstuose yra medžiagos, kuri apsaugo širdį nuo deguonies bado. Tik 70 gramų brokolių per dieną sumažina skrandžio opos riziką. Brokoliai yra natūralus antibiotikas, kuris gelbsti mus nuo skrandžio problemų ir greitina medžiagų apykaitą.

Žalioji arbata
Ne vienas mokslinis tyrimas įrodė, kad žalioji arbata pagreitina medžiagų apykaitą ir yra puikus antioksidantas. Penki puodeliai per dieną gali sudeginti net 70 kalorijų, o tai sudaro daugiau nei 3 kilogramus per metus! Ši arbata slopina blogųjų riebalų įsisavinimą ir palaiko reikiamą gliukozės kiekį kraujyje.  

Obuoliai ir kriaušės
Pietų Amerikoje vykusių tyrimų metu buvo įrodyta, kad moterys, kurios valgė tris obuolius ir/arba kriaušes per dieną, numetė daugiau svorio nei šių vaisių nevartojusios moterys. Tai puikus užkandis prieš pietus arba sunkią treniruotę.

Prieskoniai
Juodieji pipirai, česnakai, cinamonas ir ciberžolė lengvai pagreitina jūsų medžiagų apykaitą. Todėl nevenkite šių prieskonių naudoti gamindamos salotas, sriubas ar troškinius.

Greipfrutas
Citrusiniai vaisiai, pavyzdžiui, apelsinai, citrinos ir greipfrutai yra puikus vitamino C šaltinis. O būtent šis vitaminas yra galingas antioksidantas, kuris reguliuoja cukraus kiekį kraujyje bei malšina alkį. Tyrimai parodė, kad greipfrutų sultys ypač veiksmingai pagreitina medžiagų apykaitą, todėl rekomenduojama jas vartoti kiekvieną rytą.

Pienas
Tenesio universiteto tyrimas parodė, kad žmonės, kurie suvartojo 1200-1300 miligramų kalcio per dieną, prarado beveik dvigubai daugiau svorio nei tie, kurie negaudavo pakankamo kiekio kalcio. Pienas yra gana riebus kalcio šaltinis, todėl norėdamos išvengti nereikalingų kalorijų, kalcio galite  gauti iš špinatų ar kopūstų.

Alyvuogės
Visi maisto produktai, turintys daug Omega-3 ir Omega-6 riebiųjų rūgščių, puikiai padeda spartinti medžiagų apykaitą. Šių rūgščių gausu alyvuogėse, lašišoje, linų sėmenyse, graikiniuose riešutuose.