Išsklaidytas mitas, kad prieš seksą būtinai reikia nueiti į tualetą. Niujorko urologas poroms pataria pamiršti savo įprotį šlapintis prieš sueitį ir po jos.

Daktaras Davidas Kaufmanas pabrėžė, kad savo pacientams jis kategoriškai draudžia eiti į tualetą prieš meilės aktą. Nes prieš seksą nusilengvinusios moterys gali pridaryti sau daug žalos ir padidinti tikimybę susirgti šlapimo takų infekcija.

Sekso metu vaginos bakterijos gali lengviau patekti į šlaplę ir taip sukelti infekciją.

Be to, urologas pataria po sueities kaip įmanoma ilgiau iškentėti nenuėjus į tualetą. Nes kuo ilgiau lauksi, tuo stipresnė srovė padės pašalinti iš organizmo nereikalingas bakterijas.

„Šlapinimasis prieš seksą yra dažniausiai pasitaikanti šlapimo takų infekcijų priežastis. Ši liga dar kitaip vadinama medaus mėnesio cistitu, - paaiškina gydytojas. - Bakterijos turi mažyčius kabliukus, kuriais prisitvirtina prie moters šlaplės gleivinės. Todėl jas pašalinti reikalinga stipri srovė...“

Ir vis dėlto, jei neištvėrėte ir prieš meilės naktį nubėgote į tualetą, tuomet būtinai turite gerti daug skysčių, kurie padėtų kovoti su bakterijomis.