Valgymo įpročių tyrimas parodė, kad tik 63 proc. biuruose dirbančių žmonių valgo pusryčius kiekvieną darbo dieną. Tai iš tiesų gana mažas skaičius, nes pusryčiai, kaip žinia, yra pats svarbiausias dienos maistas. Jeigu nevalgote pusryčių, sumažėja jūsų darbo našumas, o tai gali pakenti jūsų sveikatai ir materialinei gerovei. Energijos stoka trukdo susikoncentruoti, suprastėja atmintis, sulėtėja reakcija.

Kai kurie žmonės nevalgo ryte, dėl to, kad juos pykina, kiti, tokie kaip aš, iki paskutinės minutės vartosi lovoje ir vardan miego atsisako pusryčių. Tačiau galima juos suvalgyti pakeliui į darbą arba atvykus į darbą. Net mažas varškės sūrelis arba jogurto indelis gali jums suteikti reikalingų jėgų.

Nevalgantieji pusryčių gana anksti eina pietauti, kadangi greičiau išalksta. O vėlyvą popietę, net suvalgę sočius pietus, vėl nori valgyti. Užkandžiauti darbe norisi ir valgantiems pusryčius, bet tiems, kurie atsisako rytinio maisto tokie užkandžiavimai labiau linkę eiti į kūną. Jų organizmas jau po pietų pradeda kaupti energijos atsargas kitai dienai, nes žino, kad pusryčių negaus - taip išdresuotas. Taigi, pusryčius valgyti būtina!

Lygiai taip pat, negalima atsisakyti ir popietinių užkandžių, kurie suteikia naują energijos pliūpsnį. Jeigu jaučiatės alkana, sunku produktyviai dirbti, nes galvoje knibžda mintys apie maistą, o pilvas gurgia per visą ofisą. Tačiau užkandžiai turi būti sveiki ir tikrai suteikiantys energijos, o ne riebalų bombos, kurios užkemša verkiantį skrandį, bet yra menkai naudingos jūsų organizmui.

5 protingi užkandžiai darbe

Riešutai
Riešutai yra tikra energijos bomba. Jie pasižymi itin aukštu baltymų ir omega riebalų rūgščių kiekiu. Graikiniuose riešutuose šių rugščių ypač daug. Migdoluose, anakardžio, pekano ir makadamijos riešutuose yra daug kalcio.

Švieži vaisiai
Visi vaisiai yra puikus užkandis dėl juose esančio gliukozės kiekio, kuris išsiskiria pamažu, todėl energijos suteikia ilgesniam laikui. Artėjant vasarai valgykite kuo daugiau uogų, kurios praturtintos vitaminais. Jos ne tik skanios ir nekaloringos, bet ir gerina nuotaiką. Puikiausia pasidaryti vaisių salotų dubenį ir skanauti kaip desertą kartu su kolegomis.

Ryžių paplotėliai
Yra daugybė žmonių, kurie yra alergiški riešutams arba tiesiog jų nemėgsta. Tokiu atveju siūlome valgyti pūstų ryžių paplotėlius. Juose yra labai mažai cukraus ir kalorijų, o alkio pojūtį tikrai slopina.

Javainiai
Tai skanus ląstelienos šaltinis, apimantis džiovintus vaisius, įvairius riešutus, nesaldintus kokoso dribsnius, žemės riešutus, moliūgų arba saulėgrąžų sėklas. Skonių ir sudėties pasirinkimas tikrai didelis.

Moliūgų sėklos
Moliūgo sėklose yra L-tiptofano, kuris yra pripažintas kaip efektyvus ir natūralus antidepresantas. Šios medžiagos galima rasti ir piene, tačiau stiklinėje jos yra tiek medžiagos kiek viename grame moliūgo seklų. Negi nesinori darbe jaustis laimingesnei?

Dar keli patarimai:

Rašykite maisto dienoraštį. Pamačiusios juodu ant balto surašytą savo kasdienę mitybą, kokius užkandžius vartojate ir kiek vandens ar kavos išgeriate, galėsite lengviau suprasti savo mitybos klaidas. Dažnai valgome nevalingai, todėl net nesuprantame, kodėl priaugame kelis kilogramus, arba kodėl jaučiamės išsekę, nors ką tik pavalgėme.

Nemaišykite troškulio su alkiu. Gerdama daugiau vandens, jausitės sotesnė.