Kadangi želatinoje yra gausu kalogeno, taip reikalingo mūsų plaukams, jį tinklaraščio „Graži pati“ grožio žinovė rekomenduoja naudoti atliekant namines procedūras.

Plaukų laminavimą sudaro II etapai.

I-ajam mums reikės:

2 v. šaukštų paprastos želatinos (be dažiklių ir kvapiklių)
0,5 stiklinės vandens
savo mėgstamo šampūno
plaukų balzamo
kelių lašų mėgstamo aliejaus (pvz. alyvuogių, makadamijų ar kt.)

Drungnu vandeniu užpilkite želatiną, gerai sumaišykite, palikite 15-20 min. kol išbrinks. Gautą masę įdėkite į vonelę su vandeniu ir maišydamos ją kaitinkite tol, kol želatina visiškai ištirps. (Čia oficialus aprašymas pradedančioms – man viskas gaunasi paprasčiau – želatiną užpilu šiltu vandeniu (jokiu būdu ne verdančiu, nes sutrauks) ir greitai maišydama ją ištirpinu per kelias minutes). Gautą tirpalą reikia padalinti į 2 dalis.

1 dalį lygiomis dalimis sumaišome su šampūnu. Labai svarbu nepamažinti šampūno, nes želatinos perteklius gali laužyti plauką. Gautą masę tepame ant sausų plaukų nuo viršugalvio palikdamos apie 1 cm iki pat galiukų. Galvą uždengiame polietilenine kepuraite ar maišeliu, apvyniojame rankšluosčiu ir užsiimame savo reikalais apie 30 min. Praėjus laikui, plauname galvą vandeniu, gerai išmasažuojame, kol suputos šampūnas, išskalaujame, atsargiai plaukučius nusausiname.

II etapas

2 dalį želatinos tirpalo lygiomis dalimis sumaišome su balzamu ir keliais lašais aliejaus. Gautą masę tepame ant drėgnų plaukų nuo viršugalvio palikdamos apie 1 cm iki pat galiukų. Galvą uždengiame polietilenine kepuraite ar maišeliu, apvyniojame rankšluosčiu ir vėl užsiimame savo reikalais apie 30 min. Praėjus laikui, plauname galvą kuo vėsesniu vandeniu, kad plauko žvyneliai nepasišiauštų. Geriausia leisti plaukučiams išdžiūti natūraliai.

Skubančioms pilnai užtenka ir II etapo. Svarbu gerai išplauti galvą. Efektas faktiškai nesiskiria.

Iš tiesų plaukai tampa šilkiniai, elastingi ir glotnūs. Nemaišykite želatinos su brangiu šampūnu ir balzamu – visą stebuklingą „darbą“ atlieka želatina. Be to, jei neturite laiko, šias priemone užtenka palaikyti ir pora minučių – efektas taip pat labai puikus.

Jei atliekama visa procedūra – užima daug laiko. Taip pat svarbu – plaukai turi būti prižiūrėti, nes po šios procedūros krenta į akis apleisti plaukų galiukai. Iš kitos pusės tai įpareigoja „pasitempti“ ir juos sutvarkyti – pakirpti arba palepinti aliejukais.