O jos, ypač petražolių šaknys, geros tuo, kad itin aktyviai šalina vandenį iš organizmo. Taigi šiuo prieskoniniu augalu gardinkite visus patiekalus: sriubas, salotas, mėsos troškinius ar užkepėles.
Kadangi petražolių šaknys efektyviai šalina vandenį iš organizmo, tai nepamirškite tų būtinų 8 stiklinių vandens per dieną.

Petražolėse yra daug naudingų medžiagų bei vitaminų C, K, PP, B grupės vitaminų, taip pat mikroelementų – fosforo, kalcio, cinko, geležies. Taip pat šiose prieskoninėse žolelėse yra eterinių aliejų, bioflavonoidų, folio rūgšties.

SVARBU. Petražolės teigiamai veikia virškinimo procesus, tačiau žmonėms, turintiems problemų dėl inkstų, kenčiantiems dėl šlapinimosi sutrikimų šios dietos nerekomenduojame. O štai moterims, kurių ciklas sutrikęs ar vargsta su skausmingomis menstruacijomis, petražolės gali padėti. Gerkite petražolių trauktinę (1/3 stiklinės žalumynų užpilkite 2/3 vandens) arba tiesiog suvalgykite žiupsnelį petražolių.

Galite rinktis, kaip lieknėsite, tik žinoma, būtina pasitarti su gydytoju ar mitybos specialistu.

PETRAŽOLIŲ DIETA

Pusryčiai: 1 puodelis kavos be pieno, bet su 1 gabalėliu cukraus
Priešpiečiai: 1 šaukštas sutarkuotos petražolės šaknies, 1 kiaušinis
Pietūs: 100 g virtos mėsos, 1 šaukštas sutarkuotos petražolės šaknies
Pavakariai: 100 g sūrio arba 200 g varškės, kava arba arbata
Vakarienė: 1 stiklinė kefyro

PETRAŽOLIŲ NUOVIRAS LIEKNĖJIMUI

Petražolių nuoviras skirtas ne tik lieknėjimui, bet ir mažina cukraus kiekį kraujyje, stiprina imunitetą, sveikatą. Petražolėse yra mineralų, kurie pagerina medžiagų apykaitą, pagerina jų įsisavinimą.
Petražolės puikiai valo organizmą nuo toksinų ir šlakų, gydo kepenis, skrandį, normalizuoja kraujo spaudimą, veikia audinių regeneraciją. Petražolių nuoviras pašalina skysčių perteklių, naikina patinimus, pabrinkimus.

Kaip paruošti? Paimkite 100 g šviežių žalumynų ir smulkiai sukapokite, tada dar padaužykite, kad išsiskirtų kuo daugiau sulčių. Žoleles užpilkite 2 l vandens ir virkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių, atvėsinkite ir nukoškite. Į nuovirą išspauskite 1 citrinos sultis, įlašinkite lašelį jodo.

Kaip vartoti? Pusę stiklinės petražolių nuoviro lieknėjimui išgerkite tuščiu skrandžiu - gėrimas padės numalšinti alkio jausmą. Šį nuovirą gerkite 10-14 dienų, be to, dukart per savaitę reikėtų daryti iškrovos dienas – tai padės greičiau pasiekti efekto.