Be to, juos galima pavadinti dietiniu produktu - 100 g baklažanų yra tik 24 kalorijos. Juose mažai angliavandenių. Todėl ši daržovė rekomenduojama antsvorio norintiems atsikratyti žmonėms. Tiesa, aliejuje ruošiami baklažanai gana smarkiai sugeria aliejų, todėl jį reiktų naudoti saikingai.

Pirkdamos baklažanus, rinkitės jaunus vaisius, kurių oda plona, mat juose daug mažiau sėklų. Peraugusiuose baklažanuose daug solanino - ši medžiaga toksiška žmonėms. Skaniausi yra pailgi, tamsiai mėlyni, kone juodi baklažanai.

Reikės:
2 didelių baklažanų (apie 1 kg),
50 ml aliejaus,
2 didelių svogūnų,
4 česnako skiltelių,
4 kiaušinių,
4 šaukštų kapotų petražolių,
1 žaliosios citrinos sulčių,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukšto miltų,
1 šaukšto druskos,
maltų juodųjų pipirų,
šafrano.

Gaminimas. Baklažanus nulupkite ir supjaustykite riekėmis. Keptuvėje įkaitinkite 50 ml aliejaus ir apkepkite baklažanus iš abiejų pusių, kol šie suminkštės. Iškepusius baklažanus sutrinkite šakute.

Toje pačioje keptuvėje pakepinkite plonai supjaustytus svogūnus ir susmulkintus česnakus, kol suminkštės bei šiek tiek apskrus, tuomet sumaišykite su baklažanais.

Kiaušinius gerai išplakite su petražolėmis, šafranu, žaliosios citrinos sultimis, kepimo milteliais, miltais druska ir pipirais. Plakinį supilkite ant baklažanų ir gerai išmaišykite

Supilkite baklažanus į kepimo formą, dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros. Kepkite neuždengusios 30 minučių, kol gražiai apskrus.

Skanaus!