Pradėjau domėtis ar yra koks tepalas, metodas, kuris tikrai padeda, nes jau nebeturiu kantrybės...

Kaip išvengti grybelio?

Visų pirma, kruopščiai nusiplovus kojas, jas reikia gerai iššluostyti. Po apsilankymų baseinuose, pirtyse, prieš ir po apipurkškite kojas dezinfekuojančiu skysčiu. Ir žinoma, neavėkite svetimos avalynės.

Nepamirškite stiprinti imuniteto, nes grybelis labai „myli“ diabetikus ir silpną imunitetą.

Lietuvoje įprasta, kad atėjus į svečius jums yra pasiūlomos šlepetės. Tačiau tai yra tiesiausias kelias į nagų grybelį, nes nežinote kas jas devėjo prieš jus.

Stenkitės mažinti kojų prakaitavimą: iš gausybės aerozolių, pudrų, tepaliukų tikrai išsirinksite sau tinkamą.

Nepirkite ir nedėvėkite sintetinių kojinių: jos skatina prakaitavimą. Dėvėkite medvilnines kojines.

Uždara ir ankšta, ypač sintetinė, avalynė taip pat netikęs pasirinkimas.

Kaip gydytis?

Išbandžiau ne vieną būdą, todėl atrinkau veiksmingiausius ir rekomenduoju jums. Tačiau atminkite – jeigu liga pažeidžia ir nagus, tai sisteminis gydymas yra būtinas, nes tepalais ir tirpalais neišgydysite. Jei problema tik paduose ir tarpupirščiuose, tai sėkmingai galima gydytis patiems.

Tepkite pėdas, tarpupirščius arbatmedžio aliejumi. Tai ne vaistas, o priemonė, kuri turi daug gerųjų savybių, dezinfekuoja pėdas.

Jei grybelis vis atsinaujina, nepamirškite, kad reikėtų formalinu dezinfekuoti visą avalynę, o kojines virinti arba išmesti.

Tamsaus alus ir acto mišinys daug kur yra naudojamas kaip puikus vaistas gydyti nagų grybelį. Tai yra veiksminga priemonė nes tamsus alus suminkština nagą, o actas sukuria rūgščią terpę. Gerosios bakterijos dauginasi rūgščioje terpėje, o grybelis tuo pačiu metu nyksta.

Užlašinkite kelis lašiukus obuolių arba baltojo vyno acto ant infekuotos nago vietos tris kartus per dieną (patartina išsimaudžius duše). Kartokite tai kiekvieną dieną bent šešis mėnesius. Kartą per savaitę pamirkykite nagus apie 20 minučių acto dubenėlyje.

Kiekvieną vakarą kojas mirkykite labai stipriame druskos tirpale maždaug po 15-ka minučių.

Tačiau noriu atkreipti dėmesį, kad panašius simptomus turi ir kitos ligos (alerginės, žvynelinė ir kt.), kurių eiga tepant medikamentais nuo grybelio dar pasunkėja. Todėl visgi rekomenduoju būti atsargioms ir, pastebėjus odos pakitimų, kreiptis į dermatologą, kuris tiksliai nustatys ligą.